Derde klasse zaterdag: Duel AH ’78 gestaakt, vlag kan uit bij Baarn

Ferhat Ozturk houdt de bal in bezit van AH ’78 (hier tegen Laren).
© Archieffoto
Hilversum

Bij AH ’78 heeft men een tumultueuze zaterdagmiddag achter de rug. De formatie van Bertus van Effrink en Sebastian Schild incasseerde binnen een halfuur vier treffers tegen Buitenboys (0-4) en kon vervolgens nog voor rust de douches alweer opzoeken.

Scheidsrechter Wateler besloot het duel vlak voor rust immers definitief te staken als gevolg van een opstootje. Mo el Kaddari kreeg het aan de stok met een speler van Buitenboys. Beide spelers kregen van Wateler de rode kaart, waarna het opstootje nog even bleef doorsudderen. Reden genoeg voor Wateler om de wedstrijd nog voor de theepauze definitief te staken. „Volgens velen een drastische beslissing, omdat het buiten het opstootje een sportieve pot was”, vertelde Van Effrink. „Maar de scheidsrechter was er helemaal klaar mee en dan houdt het op. Dat is zijn goed recht.”

En dus moet AH nu afwachten wat de gevolgen zijn. „Mo zal wel een schorsing krijgen en de wedstrijd moet nog worden afgehandeld. Maar goed, we stonden toch al 0-4 achter.”

VVZ ’49 rekende in een boeiend voetbalgevecht af met ’t Gooi: 2-1. „Een pittig potje”, noemde John van Loen het. De trainer van VVZ doelde daarmee met name op het forse aantal kaarten dat werd uitgedeeld, vooral aan spelers van ’t Gooi. Fatih Yildirim schoot de Hilversummers in de tweede helft nog wel op voorsprong, maar dankzij treffers van Saddy de Koning en Thijmen Volmer bleven de punten alsnog in Soest. ’t Gooi eindigde het duel met negen man, omdat zowel Yildirim als Bram Sleven in de slotfase met twee keer geel - en dus rood - moest inrukken.

TOV kreeg Hees op bezoek en stelde op de valreep de buit veilig: 2-1. Na een doelpuntloze eerste helft opende Achraf Chidar na rust de score namens de thuisploeg, waarna Maarten Jan Belt de gelijkmaker voor zijn rekening nam. In de absolute slotfase deed Simon van den Abeelen Hees toch nog de das om.

Promovendus Baarn boekte ten koste van Odysseus ’91 de eerste overwinning van het seizoen: 1-0. „De vlag kan uit”, lachte Tom Gesgarz. De trainer van Baarn zag Manu Neto Gomes de Almeida kort voor rust de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening nemen. „In de tweede helft konden we helaas alleen maar tegenhouden, maar de punten zijn binnen”, aldus Gesgarz.

Altius deed zichzelf tekort door met 2-1 te verliezen bij CJVV. „Toch voelde ik me na afloop wel een blije trainer”, blikte Marco Gras terug. Zijn Altius was immers bijna de hele wedstrijd de betere partij geweest. Mo Bouabgha opende de score, maar CJVV sloeg vlak voor rust tweemaal genadeloos toe: 2-1. „Op basis van de tweede helft hebben wij zeker meer verdiend, maar als we zo blijven voetballen komen die resultaten vanzelf”, analyseerde Gras.

Laren ’99 ging op bezoek bij DOSC voor het eerst dit seizoen onderuit: 2-0.

Trainer Fred Roest had daar wel een verklaring voor: „Het leek wel alsof we een beetje met een verkeerde instelling speelden. Het was een beetje slapjes. DOSC zat er daarentegen bovenop en daar hadden wij geen antwoord op.”

Net binnen