Premium

OFC volgens KNVB te voorbarig met twijfels over locatie van bekerduel tegen Spakenburg

OFC volgens KNVB te voorbarig met twijfels over locatie van bekerduel tegen Spakenburg
Het complex van OFC vanuit de lucht gezien.
© Foto Wim Egas
Oostzaan

KNVB-functionaris Heinrich Welling, al jaren het vaste gezicht van de bekerloting, koppelde zaterdag OFC aan Spakenburg in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. Een mooi affiche, al is het maar de vraag of er in Oostzaan gevoetbald gaat worden.

Tenminste, die twijfels uitte OFC zelf. Trainer Bert Blank vertelde na afloop van de verloren competitiewedstrijd tegen Lienden (0-1) het volgende: „De KNVB heeft ons gezegd dat we hier niet mogen voetballen. Het veld zou zijn afgekeurd, of iets dergelijks. Ik weet niet precies wat. We moeten iets zoeken buiten Oostzaan.”

Uit navraag bij de KNVB blijkt die conclusie van Blank een beetje overhaast. Bij de wedstrijdorganisatie is niets bekend over moeilijkheden bij OFC. „Dus hierop wordt ook nog niet geanticipeerd”, aldus KNVB-woordvoerder Daan Schippers. „In principe is de wedstrijd gewoon in Oostzaan.”

De vraagtekens binnen OFC werden echter niet alleen door Blank opgeworpen. Ook technisch manager Louis Wijdenbosch gaf aan dat de situatie op het complex van de Oostzaanse voetbalvereniging niet voldoet aan de eisen.

„Ik heb van verschillende mensen om mij heen begrepen dat onze lichtsterkte te slap zou zijn. Zoals ik het zie kunnen we het op twee manieren oplossen. Of we zoeken een andere locatie, of we plaatsen extra lampen.”

Live beelden

Schippers laat weten dat er geen live beelden van de wedstrijd zullen worden gemaakt. „Daarom is er ook niet per se veel licht nodig. Een sterkte van 300 lux is genoeg.”

Wel zegt de woordvoerder dat als er problemen aan de horizon rijzen, er tijdig op zoek zal worden gegaan naar een oplossing.

„Inmiddels is er contact tussen de bond en OFC geweest. Insteek is om de wedstrijd bij OFC te spelen. Lukt dit niet komt de accommodatie van De Dijk in beeld. Of een alternatief dat OFC aandraagt.”

Vorig seizoen werd OFC in de eerste ronde uitgeschakeld door eredivisionist FC Emmen. Op eigen veld.

„De wedstrijd tegen Emmen werd ’s middags gespeeld”, kijkt Wijdenbosch terug „Daarom hadden we toen geen problemen met verlichting, want het was niet eens donker buiten. Nu spelen we een paar dagen voor de kortste dag van het jaar. Diep in het donker dus.”

Wijdenbosch is ervan overtuigd dat zijn ploeg kansen heeft om de tweede ronde tegen Spakenburg te overleven. „Het is een hele aardige loting - we hebben echt kans om door te gaan naar de laatste zestien ploegen. Natuurlijk is het wel zo fijn om zo’n wedstrijd voor eigen publiek te spelen.”

Net binnen