Man nog vast na wilde achtervolging door Laren en Blaricum

Man nog vast na wilde achtervolging door Laren en Blaricum
De vlucht eindigde in Blaricum tegen een boom.
© Caspar Huurdeman
Blaricum

De man van wie de vlucht voor de politie eerder deze week eindigde tegen een boom in Blaricum, zit nog altijd vast. De politie kan in verband met het onderzoek geen nadere informatie geven over de toedracht van het incident.

Een winkelier in Laren zag dinsdagmiddag hoe een automobilist voor zijn zaak parkeerde, uitstapte en zich daarbij nogal verdacht gedroeg. De winkelier besloot na enige aarzeling toch de politie maar te bellen. Eenmaal ter plekke constateerden de agenten dat de auto, een peperdure Audi-personenwagen, voorzien was van valse kentekenplaten.

De agenten besloten te blijven posten bij de auto. Nadat de bestuurder weer verscheen, instapte en wegreed, kreeg hij een stopteken. Maar dat negeerde de man en hij ging er in volle vaart vandoor. De politie zette de achtervolging in en kreeg daarbij assistentie van collega’s uit Hilversum, die met vier wagens en een motoragent uitrukten. De vlucht eindigde vrij snel op de Melkweg in Blaricum, waar de man tegen een verkeersbord en een boom reed. De verdachte stapte daarop uit en vluchtte te voet, maar de agenten wisten hem na een korte achtervolging snel aan te houden. Hij is daarop gearresteerd en in verzekering gesteld.

De wijkagent heeft de alerte winkelier donderdag een bloemetje bezorgd om hem te bedanken voor zijn alertheid.