Derde klasse zaterdag: FC Hilversum herovert koppositie na zege op AH ’78, ’t Gooi weet eindelijk weer wat winnen is

Aanvoerder Rick van der Velden (hier in actie tegen Altius) was zaterdag trefzeker voor FC Hilversum in de 3-1 overwinning op AH ’78.
© Archieffoto
Hilversum

FC Hilversum is de nieuwe koploper van de derde klasse C. De Hilversummers wonnen voor eigen publiek met 3-1 van AH ’78 en heroverden daarmee de koppositie op Hees, dat met 5-1 klop kreeg van Laren ’99.

Toch had het ook zomaar heel anders kunnen aflopen op Sportpark Crailoo. ,,Als AH in de openingsfase wat scherper was geweest...”, besefte Hilversum-trainer Richard Lensen.

De bezoekers uit Huizen kwamen immers uitstekend uit de startblokken en namen brutaal het initiatief. Het resulteerde in een viertal grote kansen, maar het scorebord kwam niet in beweging. Nadat Hilversum de openingsstorm had overleefd, gaf de thuisploeg een lesje effectiviteit: Gerrit Snijders en Rick van der Velden bepaalden de ruststand in rap tempo op 2-0.

In het tweede bedrijf verzorgde Jeroen Harsevoort de derde Hilversumse treffer, waarna Thomas van Middelkoop de eer redde namens AH ’78. ,,Het is iedere keer hetzelfde liedje”, baalde AH-trainer Bertus van Effrink. ,,We beginnen goed, maar belonen onszelf niet.”

Olympia ’25 ging op eigen veld met 2-3 onderuit tegen TOV. Het was voor de Hilversummers alweer de derde nederlaag op rij, terwijl de Baarnaars juist aan een opmars zijn begonnen. Dankzij treffers van Alper Celmez en Marouan Halouchi kwam Olympia voor rust tot twee keer toe op voorsprong, maar even zo vaak verzorgden Thomas van den Abeelen en Maurice van der Wilt de gelijkmakers namens TOV.

Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen, maar diep in de tweede helft sloeg Van der Wilt nogmaals toe: 2-3. ,,Ik ben allang blij met de manier waarop we ons herpakt hebben”, doelde Olympia-trainer Danny Wiersma op de 9-0 nederlaag tegen DOSC van vorige week. ,,We hebben weer als team gespeeld. Het was een prima dag, maar jammer van de uitslag.”

’t Gooi weet eindelijk weer wat winnen is. Na zes nederlagen op rij rekenden de Hilversummers af met DOSC: 1-0. In de absolute slotfase zorgde Fatih Yildirim voor een enorme ontlading door vanaf vijfentwintig meter prachtig raak te schieten. ,,De beloning die we eigenlijk vorige week al verdienden”, sprak trainer Ed Otten opgelucht.

Altius kreeg met 3-0 klop bij Odysseus ’91. De formatie van Marco Gras keek al binnen twee minuten tegen een achterstand aan en kwam die klap niet meer te boven. Toch zag Gras voldoende aanknopingspunten. ,,We hebben best aardig gespeeld, maar creëren te weinig kansen. Daar gaan we komende week op de training mee aan de slag.”

VVZ ’49 werd voor eigen publiek op een 0-3 nederlaag getrakteerd door CJVV. Een gebrek aan scherpte voor de goal brak de Soesters op, zo concludeerde John van Loen. ,,Deze nederlaag is wel een beetje geflatteerd, want het was een van onze betere wedstrijden van het seizoen. Het balletje wilde er alleen niet in.”

Zo ging Rodney van Klooster al in de eerste minuut alleen op de doelman van CJVV af, maar scoren deed hij niet. De Amersfoorters toonden zich op hun beurt een stuk efficiënter en liepen na een 0-1 voorsprong bij rust in de tweede helft nog verder uit.

Baarn ging in een boeiend voetbalgevecht in de slotfase onderuit tegen Buitenboys: 1-2. De bezoekers uit Almere openden halverwege de tweede helft de score, waarna Baarn-aanvoerder Joris Korndewal vanaf de strafschopstip de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Toch bleef de ploeg van Tom Gesgarz met lege handen achter: in de slotfase kopte Buitenboys nog een corner binnen.

Net binnen