Premium

Het litteken van het mislopen van de Spelen blijft bij Naardense Odile van Aanholt (21), maar de liefde voor het zeilen overwint

Odile van Aanholt in actie op het WK 49’erFX van vorig jaar in het Deense Aarhus, waar ze met haar toenmalige (en inmiddels gestopte) partner Marieke Jongens als zesde eindigde.
© Foto Richard Langdon/Ocean Images
Auckland

Met een nieuwe partner doet zeilster Odile van Aanholt deze week mee aan het WK 49-erFX. Daarmee maakt ze haar rentree na een ’adempauze’, ingelast na het mislopen van de Olympische Spelen in Tokio van komende zomer. Een kater die eerst goed verwerkt moest worden door de 21-jarige Naardense.

Ze geeft het ruiterlijk toe: na het missen van de Spelen moest Van Aanholt even niets van zeilen hebben. Na het EK van eind mei bleek ze slechts één punt tekort te komen voor plaatsing. Na twee toernooien was het verschil met de ’concurrent’ - wereldkampioenen Annemiek Bekkering en Anette Duetz - nihil. En dat hakte erin. ,,Je bent er zo dichtbij”, dwaalt ze met haar gedachten vanuit Nieuw-Zeeland, waar vandaag het WK van start gaat, weer even terug in de tijd. De teleurstelling is nog duidelijk in haar stem te horen. ,,Maar je bent het niet geworden en dat is gewoon heel erg shit. Dat doet iets met een sporter.”

Net binnen