Sticker voor toegankelijkheid van Coronel Sports en Haven van Huizen

Sticker voor toegankelijkheid van Coronel Sports en Haven van Huizen
Wethouder Maarten Hoelscher helpt een handje bij het bevestigen van de sticker bij de Haven van Huizen.
© Foto: Studio Kastermans/Leon Dakkus
Huizen

Op de ‘Internationale dag voor mensen met een beperking’ kregen restaurant de Haven van Huizen en Coronel Sports dinsdagmiddag een toegankelijkheidssticker ’opgeplakt’.

Dat gebeurde door wethouder Maarten Hoelscher tijdens een bijeenkomst in het restaurant aan de Havenstraat. De gemeente heeft toegankelijkheid hoog in het vaandel staan en juicht daarom toegankelijke openbare toiletten toe.

Stickers

Het toegankelijkheidspanel van de gemeente heeft stickers ontwikkeld, waarmee winkels of horecagelegenheden kunnen melden dat er een openbaar toilet is waarvan gebruik gemaakt kan worden. De Haven van Huizen en Coronel Sports hebben goed toegankelijke rolstoeltoiletten die tijdens evenementen in het gebied rond de Oude Haven kunnen worden benut.

Menukaart in braille

De Haven van Huizen doet nog meer op het gebied van toegankelijkheid. Zo is er een menukaart in braille voor blinden en slechtzienden en zijn er rustige plekken zonder muziek met goede verlichting voor slechthorenden of mensen die behoefte hebben aan een rustige plek. En voor de start van het zomerseizoen wordt de hellingbaan naar het restaurant opgehoogd, zodat de drempel naar het restaurant makkelijker te nemen is voor mensen in en rolstoel of met een rollator.

Net binnen