Premium

Weer bouwgeluiden op Bensdorp; Monique vindt ’pand te mooi om te laten schieten’

Weer bouwgeluiden op Bensdorp; Monique vindt ’pand te mooi om te laten schieten’
Monique van de Griendt: ,,Toen ik hier de eerste keer binnenstapte, wist ik gelijk, dit is het.”
© Joyce Huibers
Bussum

Nadat het werk maanden stil heeft gelegen, klinken sinds een paar weken weer bouwgeluiden op het terrein van Bensdorp in Bussum. Onder andere op de begane grond van het voormalige Bros-gebouw. Hier hoopt het Bussumse bedrijf Dialogue komende zomer de deuren te openen.

,,Het was wel even schrikken ja, dat faillissement’’, zegt Monique van de Griendt, directeur van het managementadvies- en opleidingsbureau, nu nog gevestigd aan de Lindelaan. ,,We zaten op dat moment midden in de onderhandelingen voor de aankoop van deze ruimte. Gelukkig voor ons was het alleen de aannemer die failliet ging en niet de eigenaar van de gebouwen, dus we konden wel verder.’’

Dat haar bedrijf nu een eigen aannemer in de arm moest nemen, heeft Van de Griendt uiteindelijk niet weerhouden. ,,Het pand is te mooi om te laten schieten. ,,Ik ben dol op industriële gebouwen. Ik woon zelf in een oude fabriek in Bussum, dus toen ik hier de eerste keer binnenstapte wist ik gelijk, dit is het. Bovendien, we willen graag in Bussum blijven, maar moeten ook groeien. Het is de bedoeling dat we een soort meeting hub worden waar iedereen zichzelf kan ontwikkelen. Dat kan niet in het huidige pand en zoveel keus is er dan niet in Bussum.”

Weer bouwgeluiden op Bensdorp; Monique vindt ’pand te mooi om te laten schieten’
Bouwvakkers zijn bezig met het gat waar straks het trappenhuis komt.
© Joyce Huibers

Inmiddels zijn de bouwvakkers een paar weken bezig. In het midden van de ruimte is een groot gat gemaakt naar de kelder, die ook bij Dialogue hoort. De slijptol op de ijzeren balken die er nog in zitten, veroorzaakt een oorverdovende herrie. ,,Hier komt een trap naar beneden waar we de trainingsruimten gaan inrichten”, zegt Van de Griendt als de mannen even hun werk staken.

Ze had gehoopt komend voorjaar met haar bedrijf al op het terrein van de voormalige cacaofabriek te kunnen zitten, maar dat was te optimistisch. Bouwbegeleider Frans van Hooft verwacht dat rond kerst de ramen en deuren in de buitengevel geplaatst zijn. ,,We hebben nu tijdelijk houten schotten voor de openingen geplaatst om de vele duiven buiten te houden. De bedoeling is om de ruimte op 1 juli op te leveren.”

Weer bouwgeluiden op Bensdorp; Monique vindt ’pand te mooi om te laten schieten’
Zo zag het Bros-gebouw er deze zomer direct na het faillissement uit. Inmiddels zitten er houten platen voor de openingen.
© Archieffoto Studio Kastermans

Ook aan de lofts op de eerste en tweede verdieping van het Bros-gebouw wordt weer gewerkt. Die werkzaamheden worden volgens Van Hooft gedaan door Coen Hagedoorn Bouwgroep uit Huizen. Het pand rechts naast het Bros-gebouw is inmiddels ook verkocht. Hier gaat een projectontwikkelaar kantoor houden.

Net binnen