Update: De gekste kerstboom van Hilversum is van Timo en wordt straks een loungebank

De kerstboom van pallets trekt veel bekijks van passerende auto’s.
© foto timo visser
De parasolvoet als piek voorkomt wegwaaien van de pallets.
© foto timo visser
1/2
Hilversum

De meest duurzame kerstboom van Hilversum? Die staat ongetwijfeld op de hoek van de Kamerlingh Onnesweg en de Anthony Fokkerweg tegenover de brandweerkazerne. En het is misschien ook wel de gekste boom.

Elf dwars op elkaar gestapelde houten pallets met daar bovenop een parasolvoet als piek. Een slinger lichtjes is om de ’boom’ gedrapeerd. De circulaire kerstboom blijkt een exclusief ontwerp van Timo Visser (22) bewoner van de benedenverdieping van de woning op het hoekje.

De parasolvoet voorkomt dat de ’boom’ wegwaait.
© foto mediahuis

,,Leuk hè”, zegt bovenbuurvrouw Lieke de Kok. Of ie er vorig jaar ook stond? ,,Nee dat kan niet want ze wonen er pas sinds dit jaar.” Timo Visser is student commerciële economie en werkt bij Foodhall Mout in Hilversum.

Hoe kom je op het idee om deze kerstboom te maken?

,,Ik was afgelopen zomer begonnen met het verzamelen van pallets. Wilde een leuke loungebank maken voor in de tuin. Maar het schoot niet op en toen werd het winter. ’Weet je wat’ dacht ik met twee biertjes op, ik maak er een kerstboom van. Ik doe voor Mout de social media, maak foto’s en filmpjes, dus creatief ben ik wel.”

Nu een kerstboom volgende zomer een loungebank.
© foto timo visser

Een parasolvoet als piek?

,,Die pallets heb ik gestapeld van zwaar naar licht. Leek me link als het gaat waaien. Daar moest iets zwaars op. Die betonnen parasolvoet dus. Was nog een hele klus om die er bovenop te tillen.”

Hoe zijn de reacties van voorbijgangers?

,,Allemaal leuk en positief. Een buurman liep met zijn hond langs en vertelde dat zijn hond er naar blafte. Geen idee waarom. Zo eng is die boom toch niet?”

Volgend jaar weer zo’n duurzame boom in je tuin?

,,Nou dat wordt lastig. Na de kerst breek ik hem af en dan wordt het toch die loungebank die ik zo graag wilde maken.”

Ook een ’gekke’ kerstboom in de tuin of in huis, mail een foto met naam en woonplaats naar redactie@gooieneemlander.nl