Restaurants in Gooi, Eemland en de Vechtstreek houden hun Michelinsterren, wel individuele prijs voor Loosdrechtse sommelier

Loosdrechter Koen van der Plas is door Michelin uitgeroepen tot beste sommelier van Nederland.
© Foto Anko Stoffels
Bussum

De grootste ’regionale’ verrassing bij de uitreiking van de Michelin-sterren was niet een nieuw sterrenrestaurant in het Gooi, Eemland, of de Vechtstreek, maar een individuele prijs. Loosdrechter Koen van der Plas is door de Franse sterrenuitdelers uitgeroepen tot de beste sommelier van Nederland.

Verder is er voor wat betreft deze regio weinig nieuws onder de culinaire zon. Het Bussumse Soigné mocht voor de elfde keer achter elkaar een ster in ontvangst nemen. Ook chefkok André Gerrits van ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht tooide zich opnieuw met een ster. De tiende sinds 2011.

Ook het team van De Nederlanden in Vreeland - onder leiding van chef Wilco Berends - kreeg opnieuw een ster. En natuurlijk ontbreekt ook Tante Koosje met chefkok Roland Veldhuijzen niet in ’s lands hoogste culinaire-regionen. Al sinds 1998 - met slechts een tussenjaar in 2004 - staat dit restaurant in Loenen hoog aangeschreven.

Lees ook: Loosdrechter Koen van der Plas uitgeroepen tot beste sommelier: ’Ik vond wijn eerst niet te zuipen’