Verdachte van verkrachting en beroving Soester vrouw moet voorlopig in zijn cel blijven, ondanks nieuwe verklaring

Soest

Een 21-jarige man uit Zandvoort moet in maart terecht staan omdat hij een vrouw in Soest in haar woning zou hebben verkracht en beroofd. De Utrechtse rechtbank wees maandag op een tussentijdse pro forma-zitting het verzoek van zijn advocaat af om de verdachte uit voorarrest vrij te laten.

Het openbaar ministerie legt de Zandvoorter vooralsnog verkrachting en diefstal met geweld ten laste, maar de officier van justitie benadrukte maandag dat dit een voorlopige dagvaarding betrof. De man en de vrouw zullen binnenkort opnieuw worden gehoord over wat er zich begin oktober heeft afgespeeld in de woning in Soest. De Soesterse zou onlangs hebben verklaard dat de seks toch vrijwillig zou zijn geweest.

Zijn advocaat vond de gewijzigde verklaring voldoende reden om de Zandvoorter uit voorarrest vrij te laten, maar de rechters vonden dat de verdenkingen nog zwaar genoeg waren om hem voorlopig vast te houden. De vrouw was destijds zeer overstuur aangetroffen en er waren wel degelijk spullen uit de woning verdwenen, aldus de rechters.

Volgens de dagvaarding zou de Zandvoorter onder meer een mobieltje, een laptop en sieraden hebben meegenomen nadat de vrouw op bed was vastgebonden met een doek in haar mond. Ook zou ze zijn bedreigd en mishandeld.

De rechtbank wil de strafzaak op dinsdag 10 maart inhoudelijk behandelen. Buiten de nog komende verhoren van de man en de vrouw moet er ook nog een reclasseringsrapport over de verdachte worden opgesteld. Ook wil de advocaat hebben uitgezocht waar en wanneer de verdwenen telefoon van de Soesterse voor het laatst een zendmast aanstraalde.

Net binnen