Autobedrijf De Wegman Muiden verliest rechtszaak over laadpalen

Muiden

Johan ter Beek van Autobedrijf De Wegman-Muiden is door de Raad van State met lege handen naar huis gestuurd in zijn rechtszaak over vier elektrische laadpalen op De Hackelaar. Dit blijkt uit een uitspraak die woensdag bekend werd.

De Wegman kreeg zelf in 2014 een vergunning voor laadpalen op verzorgingsplaats De Hackelaar. Hij durfde er niet in te investeren omdat Fastned de vergunning aanvecht in een civiele zaak die nog steeds loopt. Fastned kreeg van Rijkswaterstaat in 2018 een vergunning voor vier palen die er inmiddels staan.

De Wegman stapte vorig jaar november naar de Raad van State. Die is het eens met Rijkswaterstaat dat Fastned eigenlijk al sinds 2011 meedraait in de zaak over laadpalen op De Hackelaar. De rechtsvoorganger van Fastned vroeg toen in een klap vergunning aan voor 245 plaatsen waaronder De Hackelaar in Gooise Meren.

Voor Ter Beek is er inmiddels veel veranderd. De exploitatierechten van zijn tankstation is hij sinds kort kwijt omdat Shell op een veiling het hoogste bod uitbracht. Ter Beek heeft nog wel het wegrestaurant op De Hackelaar. Daar wil hij een paar laadpalen voor elektrische auto’s hebben.