Natuurlijke dood bewoner Florisberg, brand door sigaret van overledene

Aan de buitenkant is vrijwel niets van de brand te zien.
© Mizzle Media
Muiderberg

De omgekomen bewoner van woonzorgcentrum Florisberg in Muiderberg is niet overleden als gevolg van de brand die dinsdagavond in zijn appartement uitbrak. De man is een natuurlijke dood gestorven, laat directeur Irna Hoiting desgevraagd weten.

De brand ontstond na zijn dood door een sigaret die de bewoner even daarvoor had opgestoken. Dat is gebleken uit het onderzoek dat inmiddels is afgerond. Hoewel het overlijden van de bewoner tragisch blijft, is Hoiting wel opgelucht dat de brand niet is ontstaan door bijvoorbeeld een technisch mankement in het appartement. ,,Dat had dan mogelijk ook gevolgen gehad voor andere appartementen.”

De brand is beperkt gebleven tot het appartement van de man, dat ernstig beschadigd is. Hoiting: ,,Florisberg is een volledig nieuw complex en alle brandwerende voorzieningen in het gebouw hebben hun werk gedaan. We richten ons nu op de nazorg en slachtofferhulp aan bewoners en medewerkers, want dit incident doet veel met ze. De verslagenheid is groot.”

Lees ook: Diepe verslagenheid bij zorgappartement Florisberg in Muiderberg na dood bewoner door brand, burgemeester betuigt zijn medeleven ’echt afschuwelijk’

Net binnen