Erwtensoepwandeling zondag bij Pinetum Blijdestein

Hilversum

Botanische tuin Pinetum Blijdestein organiseert zondagmiddag 9 februari weer de inmiddels traditionele erwtensoepwandeling. Tijdens de wandeling krijg je een levendig beeld van het negentiende-eeuwse Hilversum en het leven van de familie Blijdenstein op hun landgoed Vogelenzang. „Je krijgt echt een beeld van hoe het leven toen ging. Heel leuk”, vertelt Mariëtte Belderbos van Pinetum.

Bezoekers wandelen vanaf bezoekerscentrum Klein Vogelenzang door de Boombergwijk en daarmee door het vroegere Landgoed Vogelenzang. De wandelaars krijgen een beschrijving en bijbehorende fotobladen mee en gaan onder andere langs het familiegraf van de eerste vrouw van de stichter van het Pinetum, Benjamin Willem Blijdenstein. „Een heel erg mooi begraafplaatsje wat bij velen niet bekend is”, vertelt Belderbos enthousiast.

Deze individuele wandeling voor jong en oud is drie kilometer lang en duurt ongeveer een uur. Wandelaars kunnen starten tussen 12.00 uur en 15.00 uur. Na afloop staat er voor de wandelaars in het Pinetum een kom erwtensoep met roggebrood en spek klaar. Volwassenen betalen € 5,00 en kinderen tot twaalf jaar € 3,50. Voor vrienden van het Pinetum is het € 2,50.