Premium

Eemnes krijgt in Plantsoen geen zes maar slechts vier nieuwe jeu de boulesbanen

Eemnes krijgt in Plantsoen geen zes maar slechts vier nieuwe jeu de boulesbanen
Het Plantsoen in Eemnes.
© Foto StudioKastermans/Alexander Marks
Eemnes

Niet zes nieuwe jeu de boulesbanen krijgt Eemnes, maar het worden er slechts vier. Dat bleek maandagavond in de raadscommissie bestuur, samenleving en maatschappij.

Omdat de jeu de boulers weg moeten bij De Hilt heeft de gemeente met hen afgesproken dat ze nieuwe banen krijgen in het Plantsoen. Zes zouden het er worden, twee groepjes van drie. Zo stond het althans op de tekeningen die een paar weken geleden nog actueel waren.

Emil Schade (VVD) had in de stukken gezien dat op de banen bij De Hilt in een jaar 1.064 spelers waren geteld tijdens 65 speeldagen. Dat zijn er per speeldag minder dan 17, dus hoezo zijn er zes banen nodig, vroeg de liberaal zich af.

Wethouder Theo Reijn kon melden dat ook burgemeester en wethouders ’zes banen wat veel vinden’. Omdat de spelers de banen graag bij elkaar willen hebben, denkt het college nu aan vier banen - bij elkaar en bij de apotheek.

Wateroverlast

René van Schaik (CDA) miste node wat het college nu bij het Plantsoen denkt te gaan doen om wateroverlast tegen te gaan. Reijn meldde dat niet wordt gedacht aan een grote ondergrondse bufferbak. De gemeente denkt dat het voldoende is om ’drainage aan te leggen langs de randen van het Plantsoen, eventueel door te trekken naar de Braadkamp’.

Braadkamp

Over herinriching van de Braadkamp rezen ook vragen. Reijn liet weten dat het ontwerp dat eerder samen met bewoners is gemaakt het uitgangspunt is. Mogelijk wordt het stukje bij de kruising met de Laarderweg en de Noordersingel nog even gelaten zoals het is. Dat om te voorkomen dat op de Braadkamp net aangelegde dingen weer anders moeten als dat kruispunt in een later stadium wordt aangepakt.