Chelsea en Ajax akkoord over transfer Hakim Ziyech

Hakim Ziyech.
© ANP
Amsterdam

Ajax raakt Hakim Ziyech zo goed als zeker kwijt aan Chelsea. De Engelse topclub heeft met de leiding van Ajax in de afgelopen 24 uur een (mondeling) akkoord bereikt over de transfer van de Marokkaanse aanvaller.

In de zomer moet hij de overstap maken naar Londen.

De club van Frank Lampard wilde deze winter al zaken doen met Ajax, maar dat was wat de Amsterdammers betreft onmogelijk.

Lampard vindt Ziyech echter zo’n topspeler en zo’n versterking voor zijn elftal, dat hij de club aan het einde van de transferwindow de opdracht heeft gegeven om de deal dan meteen rond te maken voor de zomerperiode. Met de transfer zou een bedrag van zo’n 45 miljoen euro zijn gemoeid.

Het betekent dat Ziyech aan zijn laatste maanden bij de landskampioen bezig is. Bij Chelsea heeft de speler, zoals het er nu naar uitziet, opnieuw uitzicht op Champions League-voetbal. Dat is een belangrijke voorwaarde geweest voor een transfer.

Zolang Ziyech zijn handtekening nog niet heeft gezet onder een contract bij Chelsea staat de deur op een kier voor andere Europese topclubs en daarvan hebben zich er de afgelopen periode opeens meer gemeld. Maar op dit moment worden alleen onderhandelingen gevoerd met Chelsea en heeft ook Ajax geen deal met andere clubs willen sluiten.

De in Dronten geboren voetballer kwam in de zomer van 2016 bij Ajax terecht. De Amsterdammers kochten hem van FC Twente. Daarvoor kwam hij uit voor SC Heerenveen. Hij kwam in zijn jeugdjaren uit voor het Nederlands elftal onder 19, onder 20 en onder 21, maar koos in 2015 voor de nationale ploeg van Marokko. Inmiddels heeft hij 34 interlands en 14 doelpunten achter zijn naam staan en was hij ook op het WK in Rusland actief.

Net binnen