Derde klasse zaterdag: Altius maakt er zes tegen ’t Gooi, Hilversum thuis onderuit

Derde klasse zaterdag: Altius maakt er zes tegen ’t Gooi, Hilversum thuis onderuit
Abel Bijlsma (Altius) gaat er met de bal vandoor (hier tegen Hilversum).
© Archieffoto
Hilversum

Regiopoule 3C werd zaterdagmiddag opgeschud door de nodige verrassende uitslagen. Zo ging de complete topvier onderuit, maar ook in de onderste regionen van de ranglijst werden de kaarten opnieuw geschud.

Zo verraste hekkensluiter Altius vriend en vijand door buurman ’t Gooi met liefst 6-0 te verslaan. Een uitslag die allesbehalve geflatteerd was, zo gaf Ed Otten onmiddellijk toe. „We hadden een totale off-day”, baalde de trainer van ’t Gooi. „Bij ons lukte helemaal niets, bij Altius juist alles.”

Dat bleek, want de ploeg van trainer Marco Gras toonde zich uiterst efficiënt door de ene na de andere mogelijkheid om te zetten in een doelpunt. Het resulteerde in liefst zes treffers, die door Jesse Slockers (2), Scott de Vos (2), Calvin Lam en Arno Calis werden verdeeld. „Eindelijk hebben we onszelf beloond”, klonk Gras opgelucht. De Altius-trainer bleef de afgelopen maanden onverminderd positief over zijn ploeg, ondanks de belabberde resultaten. „Des te fijner dat we nu met 6-0 winnen, terwijl ik ons niet eens geweldig vond spelen. We waren vooral erg efficiënt.”

Altius is als nummer veertien nog altijd hekkensluiter, maar heeft de aansluiting met de andere laagvliegers wel weer gevonden. „Wij hebben altijd vertrouwen gehad in een goede afloop en dit resultaat sterkt ons in die gedachte”, aldus Gras.

FC Hilversum ging voor eigen publiek met 1-4 onderuit tegen DOSC en liet daardoor na de koppositie te heroveren op CJVV. „We hebben verzuimd een stap in de richting van het kampioenschap te zetten”, concludeerde Richard Lensen. „Ik had natuurlijk ook niet kunnen voorspellen dat de concurrentie ook allemaal verliest, maar ik kijk liever naar mijn eigen ploeg. Wij hadden hier gewoon moeten winnen”, stelde de trainer van FC Hilversum.

Op basis van de eerste helft leek dat ook te gaan gebeuren. Nourdin Bourazma zette FC Hilversum op 1-0, waarna Dave Huijmans op slag van rust mocht aanleggen voor een penalty. Zijn inzet werd echter gekeerd. „Dat kan een keer gebeuren. Dave schiet ze er al vier jaar lang steevast in”, zei Lensen. Achteraf gezien kunnen we stellen dat het niet de middag van Huijmans was, want nadat DOSC in de tweede helft op 1-1 was gekomen kreeg hij ook nog eens direct rood vanwege een stevige charge. „Maar dat was echt veel te zwaar gestraft”, meende Lensen. „Geel had gekund, maar rood was echt belachelijk. Een cruciaal moment in de wedstrijd.”

Dat bleek, want na de 1-2 was FC Hilversum het helemaal kwijt en liepen de bezoekers nog uit naar 1-4.

De clash tussen VVZ ’49 en Laren ’99 was prooi voor de Soester thuisploeg: 3-1. Fred Roest erkende dat zijn ploeg was afgetroefd door de mannen voor John van Loen. „We hadden moeite met hun defensieve speelstijl. We waren niet creatief genoeg.”

VVZ combineerde de defensieve speelstijl met drie fraaie doelpunten. Saddy de Koning, Stefanos Zymaris en Rodney van Klooster waren de doelpuntenmakers. Jordi Karssen redde de eer namens Laren.

Olympia ’25 boekte tegen Odysseus ’91 een zwaarbevochten zege: 1-3. Ferhat Ozturk (2) en Marouan Halouchi verzorgden de doelpuntenproductie. „Het ging niet vanzelf, maar des te knapper dat we ondanks de moeilijke omstandigheden toch de punten veiligstellen”, aldus trainer Danny Wiersma.

Net binnen