Crystal meth uit een ontmanteld drugslab in Eemnes is 16 miljoen waard

Crystal meth uit een ontmanteld drugslab in Eemnes is 16 miljoen waard
Zwaarbewapende agent bewaakt de plek in Eemnes waar het lab is aangetroffen.
© Archieffoto Caspar Huurdeman
Eemnes

De crystal meth die de politie op 16 februari aantrof in een drugslab in Eemnes heeft een straatwaarde van 16 miljoen euro. Dat laat woordvoerster Mary Hallebeek van het Openbaar Ministerie Midden-Nederland desgevraagd weten.

De politie viel die zondagavond binnen op het terrein van een woonboerderij aan de Te Veenweg Zuid in Eemnes. Daarbij werd een 66-jarige Hagenaar aangehouden. Inmiddels is deze weer op vrije voeten. Andere aanhoudingen sluit het OM niet uit.

Eerder kon de politie niet meer zeggen dan dat ’een aanzienlijke hoeveelheid’ van de drug crystal meth was aangtroffen. Deze krachtige amfetamine-soort kostte eerder 150 euro per gram, maar vorig jaar zakte de straatwaarde naar 80 tot 100 euro per gram. Dat wil zeggen dat in het Eemnesser drugslab zeker 160 kilo is gevonden.

Dat het niet om een routineklusje ging, bleek al meteen. Niet alleen zondagavond 16 februari, maar ook nog de hele maandag waren politie en gespecialiseerde onderzoekers bezig in de schuur bij de woonboerderij. Er waren mensen van de recherche, het Nederlands Forensisch Instituut en de Landelijke Faciliteit Ontmanteling. Ook bedrijf Service en Ondersteuning Nederland - onder meer gespecialiseerd in de ontmanteling van drugslabs - stak een handje toe.

Lees ook: Inval Eemnes levert ’aanzienlijke hoeveelheid drugs’ op: ’Het spektakel is over’

Net binnen