Burgemeester sluit woning Roosendaalstraat in Hilversum na vondst hennepkwekerij

Burgemeester sluit woning Roosendaalstraat in Hilversum na vondst hennepkwekerij
Hilversum

Burgemeester Pieter Broertjes heeft woensdag een woning aan de Roosendaalstraat gesloten voor drie maanden. In november werd in het huis een professionele hennepkwekerij aangetroffen.

Dat niet alleen. Om de lampen van de kwekerij van stroom te voorzien werd er illegaal elektriciteit getapt. Dit was een zeer ernstig gevaar voor de veiligheid.

De hennepkwekerij bestond uit drie kweekruimtes, voorzien van assimilatielampen, luchtfilters, ventilatoren en een irrigatiesysteem. Ook waren er duidelijke sporen van eerdere oogsten.

De burgemeester besloot daarom om in te grijpen en het pand te sluiten voor drie maanden. „Hennepkwekerijen van een dergelijke omvang leveren een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid in de buurt. Met sluiting van het pand wordt dit hersteld”, aldus de burgemeester.

„De woning wordt gesloten ondanks het feit dat de woning werd verhuurd. De eigenaar blijft als verhuurder verantwoordelijk voor het gebruik van de woning. Van de eigenaar van het pand wordt verwacht dat er een zekere mate van onderzoek wordt gedaan naar wat er zich in de woning afspeelt.”, aldus Pieter Broertjes.