Premium

Gerenommeerd hotel-restaurant De Kastanjehof in Lage Vuursche vraagt faillissement aan; ’Het loopt niet en is ook niet meer draaiend te krijgen’

Gerenommeerd hotel-restaurant De Kastanjehof in Lage Vuursche vraagt faillissement aan; ’Het loopt niet en is ook niet meer draaiend te krijgen’
Hotel restaurant de Kastanjehof in Lage Vuursche is dicht en blijft voorlopig ook dicht. Het faillissement is aangevraagd.
© foto caspar huurdeman
Lage Vuursche

Wat is er aan de hand met hotel restaurant De Kastanjehof? De zaak is gesloten en niemand die er precies het fijne van weet. Failliet, wordt van diverse kanten in het dorp gefluisterd. Dat klopt niet helemaal, maar wel bijna. ,,Het faillissement is aangevraagd”, vertelt eigenaar Edward Lammers. ,,Verdrietig en vervelend, maar het is niet anders.

’Wegens omstandigheden gesloten’, staat op een briefje op de deur van het eens zo gerenommeerde etablissement op de kruising van de Kloosterlaan, de Dorpsstraat en de Hoge Vuurseweg. Een korte mededeling die aan de ene kant niet heel veel zegt, maar aan de andere kant misschien niet veel veelzeggender kon. De bekende zaak bij de entree van Lage Vuursche is vorige week met stille trom dicht gegaan.

Gerenommeerd hotel-restaurant De Kastanjehof in Lage Vuursche vraagt faillissement aan; ’Het loopt niet en is ook niet meer draaiend te krijgen’
Veelzeggend briefje op de deur.
© foto eric lorier

Op de website is niets te lezen over dat De Kastanjehof dicht is, en ook op de social media-kanalen wordt met geen woord gerept over de sluiting. Het laatste bericht op de Facebookpagina van De Kastanjehof is van 6 februari en was nog een en al positiviteit: ’We behoren vanaf nu tot de Top 500 HEERLIJK restaurants!’ Het bericht kreeg twee duimpjes.

Afgelopen donderdagavond zou Karin Bloemen er optreden, maar al wat er was: geen optreden van Karin Bloemen. De deur bleef dicht, het licht bleef uit. Het optreden werd via sociale media aangekondigd, waarom het niet is doorgegaan is nergens te vinden. Niet bij de aankondiging op Facebook, niet op de deur.

De aankondiging van het optreden van Karin Bloemen is hier te zien.

In het dorp wordt al dagenlang volop gesproken en gespeculeerd over het dichte restaurant. ’Failliet’, is de meest gehoorde verklaring. Bij de buren van De Kastanjehof, restaurant De Lage Vuursche, weten ze van niets. ,,Als ik het wist zou ik het wel vertellen, maar we weten er echt niets van”, vertelt een woordvoerder. ,,Maar we krijgen hier nu wel mensen aan de deur die eigenlijk naar De Kastanjehof wilden en daar voor een dichte deur kwamen te staan. Die vragen er ook naar, maar we weten het niet.”

Eigenaar Edward Lammers wil er op dit moment ook niet al te veel over kwijt. ,,Het is allemaal al verdrietig en vervelend genoeg.” De zaak liep niet, erkent Lammers, en De Kastanjehof was volgens hem ook niet meer draaiend te krijgen. Hij wijt het aan een ’erfenis uit het verleden’. Ook in deze krant kreeg De Kastanjehof de laatste jaren steevast negatieve recensies. ,,Verder wil ik er op dit moment eigenlijk niets over zeggen. Ik weet ook niet wat ik erover kan en mag zeggen, ik heb zoiets gelukkig ook nog nooit meegemaakt. Het faillissement is aangevraagd en wordt waarschijnlijk volgende week uitgesproken, daar houd ik het bij.”

Hotel-restaurant De Kastanjehof was jaren in handen van de Vuursche horeca-familie Van Oosterom. De zaak werd eind 2017 verkocht aan Nino de Boer en IJme Woensdregt. Zowel het pand als de tuin zijn toen grondig verbouwd en heringericht. Lang hebben de twee ondernemers niet in De Kastanjehof gezeten, de zaak werd eind 2018 alweer doorverkocht aan Edward Lammers, de huidige eigenaar. De Kastanjehof bestaat uit een restaurant, een Tuinzaal die te gebruiken is als vergaderruimte en een hotel met tien kamers. Rondom zijn diverse terrassen.