SP Hilversum wil sneller hulp voor dakloze jongeren: ’Elke dag is er één te veel’

SP Hilversum wil sneller hulp voor dakloze jongeren: ’Elke dag is er één te veel’
Hilversum

De SP heeft vragen gesteld aan het Hilversumse college over dakloze jongeren en het tekort aan plek in de crisisopvang. ’De acht opvangplekken zijn een druppel op de gloeiende plaat’, aldus de SP-fractie aan het college.

De zorgen van de SP zijn ontstaan na publicatie afgelopen donderdag in deze krant. Kwintes-projectleider Mark Rutten vertelde in een interview dat de crisisopvang aan de Hilversumse Neuweg bomvol zit. Sterker nog, de afgelopen 13 maanden hebben 104 jongeren zich aangemeld bij de opvang. Niet voor iedereen is plek, daarom pleitte Rutten voor het sneller signaleren van probleemgedrag en het sneller aanpakken ervan.

Extra budget

’Elke dag dat een jongere een dak boven het hoofd of noodzakelijke zorg en ondersteuning moet ontberen is er één teveel’, aldus de SP. De partij gaat er vanuit dat het college deze zorgen deelt, maar heeft toch nog een setje met vragen. Zo wil de partij van de burgemeester en wethouders weten of zij op de hoogte waren van het grote aantal jongeren dat op de wachtlijst staat. Ook is de SP benieuwd naar exacte aantallen en naar de problemen die de aangemelde jongeren hebben. Daarnaast wil de partij horen waarom de gemeenteraad nog niet op de hoogte is gesteld van de wachtlijst en ook of er extra budget is vrijgemaakt om dit probleem op te pakken.

Wachtlijsten

Behalve deze vragen, wil de SP ook duidelijkheid over de mogelijkheid tot snellere aanpak van de problemen bij jongeren. Zo pleit de partij voor extra opvangplekken en aanvullende maatregelen om sneller zorg en ondersteuning te kunnen bieden. Ook wil het duidelijkheid over de wachtlijsten bij jeugdzorg en hoe deze aangepakt worden.

De oppositiepartij wil voor 10 maart antwoorden van het college. De partij is namelijk van plan om het onderwerp op de agenda van een commissievergadering op 18 maart te zetten. ’Omdat dit probleem snel opgelost moet worden’.

Net binnen