Topvrouw Tergooi Ziekenhuis Hilversum doet dringend beroep op iedereen om sociale contacten op laag pitje te zetten [video]

Janneke Brink-Daamen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Tergooi legt in een videoboodschap uit waarom alle gewone zorg in het ziekenhuis gestopt is.
© Foto: Tergooi
Hilversum

Janneke Brink-Daamen, voorzitter van de raad van bestuur, van Tergooi Ziekenhuis roept in een videoboodschap iedereen dringend op om sociale contacten op een laag pitje te zetten en de andere richtlijnen van het RIVM in acht te nemen. In de video die op de website van het ziekenhuis staat, legt ze uit dat het een gezamenlijke verantwoordelijkheid is dat het coronavirus zich niet te snel verspreid.

,,De opdracht nu is voorkomen dat we een enorme piek aan patiënten krijgen”, zegt de topvrouw van Tergooi. ,,We zijn nu ruimte aan het maken voor al die patiënten die straks onze zorg nodig hebben. Het gaat om IC capaciteit, beademingsapparatuur en bedden.”

Op dit moment liggen er zes patiënten met het coronavirus in het ziekenhuis in Hilversum. Verwacht wordt dat het aantal dit weekeinde gaat stijgen. Brink-Daamen vraagt om begrip voor het besluit om alle poliafspraken en operaties af te zeggen. Die beslissing was nodig om capaciteit vrij te maken voor behandeling van de coronapatiënten.

Waardering

De topvrouw is dankbaar voor alle waardering die de ziekenhuismedewerkers ontvangen. Van het nationale applaus tot de stoeptekeningen en gratis pizza’s die vrijdag werden bezorgd voor het personeel.

Bezorgde familieleden en vrienden van medewerkers stelt ze gerust met de mededeling dat er goed voor het pesoneel gezorgd wordt en dat ze veilig kunnen werken. ,,Het is belangrijk dat ze gezond blijven.” Tot slot drukt ze iedereen op het hart om goed voor zichzelf en anderen te zorgen. ,,Ik hoop dat we snel terugkunnen naar een normale samenleving.”

Net binnen