Premium

Burgemeester van Hilversum roept op om niet meer hand in hand te lopen. ’Geef het goede voorbeeld. Het is wennen aan 1,5 meter afstand houden, ik ga niet meteen keihard optreden’

Pieter Broertjes is niet van plan om meteen keihard op te treden tegen mensen die de 1,5 meter afstand niet bewaren.
© Foto: Studio Kastermans/Ben den Ouden
Hilversum

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum is niet van plan keihard op te treden tegen mensen die niet anderhalve meter afstand houden van elkaar. Dat zegt de voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek nadat het kabinet maandag extra maatregelen afgekondigde die de bewegingsvrijheid van mensen verder beperkt.

,,Ik vind dat het gros van de inwoners in onze regio het al hartstikke goed doet. Ben echt trots op ze. We moeten steeds schakelen en dat kost even tijd. Het is voor iedereen ook wennen. Een afschuwelijk woord, maar nu is anderhalve meter afstand houden de ’nieuwe normaal’. Iedereen is er wel van doordrongen inmiddels dat die maatregel nodig is om besmettingen met het coronavirus te voorkomen en zo mensenlevens te redden. Dus blijf thuis de komende weken. En als dat niet kan en je moet toch naar buiten houd je dan aan die 1,5 meter. Dan is er niks aan de hand.”

Net binnen