Supers in Laren, Blaricum, Huizen en Hilversum mogen (tijdelijk) op zondag langer open om klanten beter te spreiden

Laren

De supermarkten in Laren, Blaricum, Huizen en Hilversum mogen hun deuren tijdelijk langer openen. Dat hebben de colleges van de gemeenten besloten.

In Huizen, Laren en Blaricum mogen de supermarkten op zondag hun deuren al openen om 9.00 uur. Uiterlijk om 20.00 moeten ze weer dicht.

De gebruikelijke openingstijden op zondag waren van 12.00 tot 18.00 uur. Hilversumse supermarkten mochten op zondagen al acht aaneengesloten uren open zijn. Maar die begrenzing wordt in de tijdelijke maatregel van het Hilversumse college losgelaten.

Het idee achter de maatregel is dat mensen bij langere openingstijden gespreider over de dag boodschappen kunnen doen. Het gehoopte effect is dat er minder mensen tegelijk in de winkel zijn, wat het dus beter mogelijk maakt de bekende anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

Overigens is het aan elke supermarkt om zelf te bepalen of gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid tot ruimere openstelling. Blijkens de websites van de winkels maken de AH’s in Laren en Blaricum wel van de nieuwe mogelijkheden gebruik, maar Jumbo in Laren en Coop in Blaricum niet. Welke Huizer supermarkten op zondag langer open gaan, is nog niet bekend.

In Hilversum geldt de tijdelijke verruiming voor alle vestigingen van de supermarkten van Albert Heijn, Aldi, Dirk van den Broek, Hoogvliet, Jumbo, Lidl, Plus supermarket en Spar.

Laden en lossen bij de supermarkten in Blaricum en Laren mag tot in elk geval tot 6 april van maandag tot en met zaterdag vanaf 6.00 uur ’s morgens. Dat was vanaf 7.00 uur. Op zondag mag worden geladen en gelost vanaf 8.00 uur (in plaats van 13.00 uur).

De gedachte is dat vakkenvullers daardoor eerder aan de slag kunnen en dus minder in contact hoeven te komen met klanten. Ook Huizen heeft de laad- en lostijden verruimd. De vrachtwagen mogen daar af- en aanrijden tussen 9.00 en 20.00 uur. De Huizer verruiming blijft van kracht zolang de coronamaatregelen van het Rijk gelden.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Net binnen