Baarn en RMN grijpen in: Omleidingsroute bij scheidingsstation om megadrukte in goede banen te leiden [update]

Portier Hans Verhoeven - behalve medewerker bij RMN ook beeldend kustenaar - heeft een stok gemaakt van 1,5 meter lengte om de mensen op afstand te houden.
© foto caspar huurdeman
Baarn

De gemeente Baarn en afvalinzamelbedrijf RMN nemen maatregelen bij het scheidingsstation in Baarn. Sinds woensdagmiddag is bij het recyclestation een omleidingsroute van kracht om de gigantische toestroom in goede banen te leiden, zonder verkeerschaos op omringende wegen te veroorzaken.

Medewerker Hans Verhoeven van RMN - naast reinigingsmedewerker ook beeldend kunstenaar - wijst de klanten bij de toegangspoorten van het scheidingsstation er inmiddels op creatieve wijze op dat ze afstand moeten houden. Met een lange lat met een handje erop maant hij iedereen afstand te bewaren. Hij houdt in de gaten dat er maximaal vijf auto’s tegelijk op het terrein zijn, zodat iedereen elkaar goed de ruimte kan geven.

Al dagen is het enorm druk bij de diverse scheidingsstations. Het thuiswerken of thuiszitten vanwege corona wordt aangegrepen om zolders, kelders en schuren op te ruimen, te klussen of in de tuin te werken.

Het was dinsdagmiddag zo druk bij de RMN in Baarn dat handhaving de toegang regelmatig afsloot.
© foto caspar huurdeman

Met een enorme stroom afval en gigantische rijen bij de scheidingsstations als gevolg. Het was dinsdagmiddag regelmatig zo druk dat handhavers mensen met volle kofferbak of volle aanhanger maar weer terug naar huis stuurden.

Vanaf woensdag 25 maart één uur is daarom een omleiding van kracht voor verkeer richting het recyclestation voor Baarn en Eemnes aan de Oude Amsterdamsestraatweg, onderaan de op- en afrit naar de A1.

Enorme rijen voor de scheidingsstations, zoals hier bij de GAD in Huizen.
© STUDIO KASTERMANS

Het verkeer vanuit Baarn wordt vanaf de rotonde onder de A1 doorgeleid richting Eemnes. Bij het gebouw 'Zwaantje' kan het verkeer de Wakkerendijk op richting recyclestation. Deze omleiding wordt met borden en een verkeersregelaar aangegeven.

’Deze maatregel is genomen om de drukte in goede banen te leiden, waardoor de afstandregels gevolgd kunnen worden’, stelt de gemeente.

Zolang de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus van kracht zijn, laat het recyclestation maximaal vijf auto's tegelijk toe. Hierdoor, en door de extra drukte van de afgelopen dagen, ontstaan wachttijden en filevorming.

Ook GAD, de Gooise evenknie van RMN, heeft grote moeite de enorme drukte bij de scheidingsstations het hoofd te bieden.

Lees ook: GAD in de problemen door lange wachtrijen scheidingsstation: ’Blijf weg! Stel het zo veel mogelijk uit’

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.