Premium

Coronamaatregel: Soest beperkt parkeermogelijkheden bij bossen en duinen om mensen uit elkaars buurt te houden

Coronamaatregel: Soest beperkt parkeermogelijkheden bij bossen en duinen om mensen uit elkaars buurt te houden
Volle bak afgelopen weekeinde in de Soesterduinen.
© STUDIO KASTERMANS/BEN DEN OUDEN
Soest

De gemeente Soest gaat in de strijd tegen het coronavirus de parkeerruimte bij de bossen en de duinen sterk beperken om te grote drukte in de natuur te voorkomen.

Met de maatregel wil Soest de recreatiedruk op de natuur verminderen, maar vooral ook recreanten dwingen meer afstand tot elkaar te bewaren. Dat ging afgelopen weekeinde namelijk niet goed.

„In Soest hebben we prachtige natuur”, schetst burgemeester Rob Metz in een verklaring. „Juist in deze tijd genieten mensen hiervan. Dit blijft mogelijk mits iedereen zich aan de regels houdt. Wij zullen parkeren rondom onze bossen en de Soesterduinen zeer beperken zodat mensen wel lekker naar buiten kunnen, maar op ruime afstand van elkaar kunnen blijven.”

Afgelopen weekeinde was het door het mooie weer extreem druk in onder meer de Soester natuur, en werd de verplichte afstand van anderhalve meter door velen aan de laars gelapt. Parkeerterreinen stonden bomvol, in de Soesterduinen was het ronduit druk.

Volgens Metz houden de Soesters zich over het algemeen heel behoorlijk aan de regels. Hij ziet ook dat mensen eraan beginnen te wennen. „De nieuwe maatregelen doen een appel op ieders individuele verantwoordelijkheid. Ik roep iedereen op om de regels op te volgen. Samen zijn we verantwoordelijk en samen kunnen we dit aan!”