Premium

Lief in de regio, op ons kun je rekenen: 17 kratten, 100 kilo kip en een pannetje soep voor de deur

Naarden

„Let een beetje op elkaar, ik reken op u”, daartoe riep premier Mark Rutte op tijdens zijn toespraak aan alle Nederlanders. In de regio vindt zijn oproep veel gehoor. Een kleine greep uit de initiatieven die gestart zijn: dit zijn de mensen waar wij op kunnen rekenen.

New Sales Company uit Naarden geeft medewerkers de mogelijkheid om ’onder de baas zijn tijd’ actiewerk te doen in deze coronacrisis. Daardoor heeft medewerkerster Nathalie Hagenstein woensdag een grote donatie kunnen doen aan de voedselbank.

Met een goedgevuld busje kwam ze woensdag bij de voedselbank aan. De buit: zeventien kratten vol eten en 100 kilo kip. „Een deel van het eten is gebracht, maar veel mensen maken ook geld over, daar koop ik dan weer spullen voor”, legt Hagenstein uit.

Keune Haircosmetics uit Soest is een speciale website begonnen om de kappers te steunen in deze zware tijd. Via de website van Support Your Salon kunnen kappers zich gratis aanmelden om zo tegoedbonnen te verkopen. De bonnen kunnen later door klanten ingezet worden om geknipt te worden, maar de kappers ontvangen op deze manier nu alvast wat geld om de rekeningen te betalen.

Forteiland Pampus gaat maaltijdsoepen bezorgen: Pampus soep. Het is bedoeld om elkaar warm te houden, aldus de organisatie. De vegetarische soep wordt gemaakt op het eiland en dan naar de voordeur van de klanten gebracht. Het is er speciaal voor bedoeld om geen eten weg te gooien dat eigenlijk was ingekocht voor het seizoensrestaurant Winterlicht. Inwoners van Muiden, Muiderweg, Weesp en Amsterdam-IJburg kunnen een pannetje bestellen via soep@pampus.nl.

Bewoners van de Polluxstraat in Hilversum hebben afgelopen zondag een voordeurconcert gegeven aan hun buren. Met onder meer een fagot, hobo, saxofoon, gitaar en klarinet werd een heus concert gegeven. De reacties waren enorm positief. Vandaar dat er nu wordt nagedacht over een tweede concert.

Zeven Hilversumse koks zetten zich via Facebook belangeloos in om een maaltijd te verzorgen voor mensen die het nu wat moeilijker hebben. Woensdag stond er onder meer nasi, macaroni en zuurkool op het menu. Via de pagina Hulpgroep Hilversum kunnen Hilversummers zich aanmelden om een avondhap te halen of ontvangen.

Tijdens het ’Ouderenuurtje’ in de Albert Heijns klinkt voortaan ook wat oudere muziek uit de speakers. Daar zorgt DDJ Media uit Naarden voor. Het bedrijf maakt de afspeellijsten voor de supermarkt.

Een leuk initiatief gezien? redactie@gooieneemlander.nl