Aantal coronapatiënten in Tergooi neemt licht toe; tenten voor ingang om bezoekers te vragen naar ziekteverschijnselen

De ’triagetenten’ voor de ingang van Tergooi in Hilversum.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Hilversum

Het aantal patiënten met corona in Tergooi is woensdag met twee gestegen naar 23. Daarvan liggen er net als dinsdag zes op de IC aan de beademing. Ook het aantal besmette medewerkers is stabiel gebleven op vijf.

Het ziekenhuis zegt de toestroom, mede door de lichte stijging, nog steeds goed aan te kunnen. Veel energie gaat zitten in het scheiden van de patiëntstromen, meldt een woordvoerster. ,,We zijn namelijk nog steeds open voor spoedgevallen.”

Bezoekers

Vandaag zijn bij de locatie in Hilversum door het ziekenhuis ook witte ’triagetenten’ neergezet. Iedereen die het ziekenhuis in wil, bijvoorbeeld om een patiënt te bezoeken die met spoed is opgenomen of vanwege een afspraak op de bloedafnamepoli, wordt hier gevraagd of ze ziekteverschijnselen zoals hoesten, keelpijn en/of koorts hebben (gehad). Alleen bezoekers die zonder klachten zijn, mogen ze naar binnen. ,,Deze tenten worden donderdag ook opgebouwd op de locatie Blaricum.”

Afgelopen maandag overleden in Tergooi twee coronapatiënten. Een van hen komt uit Weesp, zo maakte de Regio Gooi en Vechtstreek woensdag bekend. Burgemeester Bas Jan van Bochove heeft zijn diepe medeleven aan de nabestaanden van het slachtoffer betuigd. ,,De impact van het coronavirus op ons allemaal dringt na zo’n beklemmend bericht nog eens extra tot mij door.”

Meander

Het Meander Medisch Centrum telt woensdag 24 coronapatiënten, van wie er dertien op de IC liggen. Een stijging van vijf personen. Het aantal besmette medewerkers wordt door het ziekenhuis in Amersfoort niet bijgehouden.

Uit de cijfers van het RIVM blijkt dat De Bilt, Soest, Laren en Blaricum relatief gezien (aantal besmette inwoners per 100.000 inwoners) nog steeds de meeste besmettingen hebben.

Net binnen