Dit jaar geen Hilversum City Run, verzetten naar najaar blijkt onhaalbaar

Beeld van de massale deelname vorig jaar. Dit jaar dus helemaal geen City Run, volgend jaar beter.
© Archieffoto Studio KASTERMANS FOTOGRAFIE/LEON DAKKUS
Hilversum

De Hilversum City Run gaat dit jaar vanwege corona niet door. Dat heeft het stichtingsbestuur Atletiekevenementen Hilversum besloten.

Het grootste sportevenement van Hilversum, waar al jaren massaal aan wordt deelgenomen, stond gepland voor zondag 17 mei. Het is volgens het bestuur een logisch besluit, omdat er voor 1 juni geen grote (sport)evenementen meer mogen vanwege het coronavirus.

Er is aanvankelijk nog overwogen het loopfestijn met ruim tienduizend lopers en vijfentwintigduizend toeschouwers te verplaatsen naar 4 oktober. Maar ook dat is van de baan.

,,Heel raar zoiets, dat een ander beslist dat je je evenement niet mag organiseren ”zegt stichting-directeur Dick Slootbeek, die al vijfentwintig jaar actief is als organisator van hardloopevenementen, ondermeer voorheen de Spanderswoudloop en Maple Leafloop.

,,Verschuiven naar oktober leek aanvankelijk een serieuze optie, maar hoe lang duurt dit coronavirus, is het gevaar dan uit lucht? Neem je zo niet extra risico? Maar de Atletiek Unie kalender zit ook gewoon vol, daar kon niet in verschoven worden. Er zat niets ander op”, aldus Slootbeek, somber dat zijn evenement dwars door Hilversum, met start en finish op het Marktterrein dit jaar dus niet doorgaat. Hij benadrukt wel er alle begrip voor te hebben, gezien de uitzondelijke situatie nu.

Wel is er een fikse financiële tegenvaller. ,,Neem alleen al de medailles, die staan al gedrukt en wel, met de datum erop, op de boot vanuit China. Daar gooi je al 4600 euro mee weg. Voor volgend jaar hebben we de Run weer naar april verschoven, naar de 18e, in plaats van naar mei”.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Net binnen