Aanvaller Robin Eindhoven verlengt zijn contract bij Spakenburg met nog een seizoen

Aanvaller Robin Eindhoven verlengt zijn contract bij Spakenburg met nog een seizoen
Robin Eindhoven in actie voor Spakenburg.
© Foto Studio Kastermans
Spakenburg

In een paar maanden tijd heeft Robin Eindhoven voldoende indruk gemaakt bij Spakenburg om zijn contract met een jaar te kunnen verlengen. Tegenover het langere verblijf van Eindhoven staat wel het vertrek van Nathaniel Will en Marlon Versteeg.

Heemstedenaar Eindhoven koos er na jaren bij Koninklijke HFC, waarbij drie seizoenen in de hoofdmacht, voor om het avontuur te zoeken op Cyprus De verbintenis van de centrumspits met Aris Limassol was geen lang leven beschoren. Waar een contract van twee seizoenen was bedongen, keerde de 193 centimeter lange spits al snel terug naar Nederland. Nadat Spakenburg zijn interesse kenbaar had gemaakt besloot Eindhoven zijn contract op Cyprus te laten ontbinden.

In oktober 2019 tekende Eindhoven een overeenkomst bij Spakenburg, maar hij moest lang wachten op zijn debuut. Pas op 18 januari 2020 kon hij zijn eerste officiële minuten maken nadat alle formaliteiten tussen de Cypriotische en Nederlandse voetbalbond waren afgerond.

Eindhoven speelde zeven wedstrijden voor Spakenburg. In die duels begon hij vier keer in de basis. De teller van de spits staat op twee treffers en dat zal zo blijven als de KNVB beslist om de competitie niet uit te spelen. Bij Spakenburg wordt hij volgend seizoen herenigd met een andere aanvaller. Floris van der Linden komt namelijk ook naar de Blauwe zijde van de Westmaat. In het seizoen 2018/2019 speelden zij samen bij Koninklijke HFC .

Nathaniel Will en Marlon Versteeg verlaten Spakenburg. Beiden komen niet langer voor in de plannen van de club. Versteeg werd dit seizoen gehuurd van De Graafschap, maar die overeenkomst wordt ondanks zeven doelpunten in negentien duels niet verlengd.

Continuïteit

Het bestuur van Spakenburg heeft overigens op de website van de club laten weten niet te vrezen voor de toekomst. De verwachting is wel dat de vereniging door de coronacrisis zwaar zal worden geraakt maar niet in liquiditeitsproblemen zal komen, laat staan dat de continuïteit wordt bedreigd.

Net binnen