Premium

Voetbaltrainer Roy Versluis (Loosdrecht) opgesloten op zolder in tijd van coronacrisis

Hilversum

Roy Versluis (41) is aan zijn laatste maanden bij Loosdrecht bezig. De oefenmeester vertrekt na drie seizoenen naar derdedivisionist Hoogland en hoopt op een afscheid door de voordeur van sportpark Hallinckveld. De titelkansen zijn nog levend, maar het is door het coronavirus nog maar de vraag of Loosdrecht nog in actie komt dit seizoen.

Dat moet een vreemde gewaarwording zijn zo?

,,Het is enorm dubbel. We keken uit naar het duel met Maarssen waarin we ons konden revancheren na de 0-4 verliespartij tegen Victoria, maar het is allereerst het belangrijkste dat iedereen er fit en gezond uit komt. En niemand weet ook waar hij aan toe is.”

Ben je nog weleens op de club?

,,Toevallig heb ik zaterdag mijn laptop opgehaald. De teammanager was er ook om het hek open te doen, maar het bleef bij een praatje op afstand.”

Hoe blijven je spelers fit?

,,Ze zijn bezig met hardlopen en doen wat ze kunnen binnen de mogelijkheden. Ik heb ze overigens geen programma meegegeven. Als iedereen zijn basisconditie bijhoudt en er is straks bekend wanneer het weer gaat beginnen, gaan we met een schema werken. Dan werken we naar de herstart toe.”

Hoe vinden ze het thuis dat je er nu zo vaak bent?

,,Zij merken aan mij dat ik een beetje zoekende ben. Alles is ineens weggevallen. Maar de kinderen en mijn vriendin vinden het wel leuk, geloof ik.”

Heb je er in je dagelijks leven veel last van?

,,Ik werk in de reisbranche en ik zit volop in de annuleringen en nieuwe boekingen. Niemand weet ook hoe lang het nog duurt, dat zorgt bij ons maar ook bij de mensen voor onzekerheid. Ik maak wel nog gewoon veertig uur, al is het vanuit mijn eigen zolder. Die uren hebben wij nu ook echt wel nodig om overzicht te creëren.”

Ga je op zoek naar een tijdelijke hobby?

,,Ik loop sinds alles stilligt drie keer in de week hard. Het is wel lekker om zo bezig te zijn, al is het niet mijn hobby. Ook ga ik stukjes fietsen met de kinderen of spelen we een spelletje vanuit huis. Verder houden wij ons aan de regels.”

Wat kijk je op Netflix?

,,We kijken Mocro Maffia via Videoland. Voor de rest ben ik niet zo’n seriekijker, daar heb ik eigenlijk ook helemaal geen tijd voor normaliter. Ik kijk vooral het nieuws en de actualiteiten.”

Ben je angstig door het hele gebeuren rondom het coronavirus?

,,Niet voor mezelf., wel voor de mensen die heel kwetsbaar zijn. We moeten er met elkaar voor zorgen dat zij sowieso de dans ontspringen.”

Hoe denk je dat afloopt met de voetbalcompetitie?

,,We hebben twee/derde van de competitie gespeeld. Ik denk niet dat de KNVB het zomaar nietig verklaard. In het meest gunstige scenario promoveert Loosdrecht vanwege de winst van de periodetitel en degradeert er niemand - dus ook mijn toekomstige club Hoogland niet - uit de derde divisie. Ik wil op een mooie manier afscheid nemen en dat lijkt mij te worden ontnomen. Hopelijk kunnen we het seizoen afmaken. Al is het voor iedereen het belangrijkst om er fit en gezond uit te komen.”

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Net binnen