Premium

’Maandenlang leven in hel’ stopt: 19-jarige Hilversummer opgepakt voor vandalisme en stalking

’Maandenlang leven in hel’ stopt: 19-jarige Hilversummer opgepakt voor vandalisme en stalking
Ten einde raad besloot Jolanda om planken voor de ruiten te timmeren.
Hilversum

Er is deze week een 19-jarige Hilversummer opgepakt voor het ingooien van de ruiten van een woning aan de Eemnesserweg en voor stalking. Bewoonster Jolanda (haar achternaam wil zij niet in de krant) luidde twee weken geleden de noodklok, zij leefde naar eigen zeggen ’al maanden in deze hel’. Nu is de onruststoker opgepakt.

Een woordvoerster van de politie kan niets zeggen over de identiteit van de verdachte, en dus ook niet of het - zoals Jolanda vertelde - om haar ex-schoonzoon ging. Ook over de manier waarop de Hilversummer na maanden uiteindelijk kan worden opgepakt, kan de woordvoerster weinig kwijt. „Hij is aangehouden en wordt vrijdag voorgeleid”.

De ruiten van de woning van Jolanda aan de Eemnesserweg zijn sinds december al zes keer ingegooid. „Ik zit al maanden in deze hel”, aldus de Hilversumse in deze krant. Naar eigen zeggen had zij al tientallen keren aangifte gedaan, en ook mailtjes aan het adres van burgemeester Pieter Broertjes hadden tot deze week geen resultaat.

Lees ook: Ruiten van Hilversumse worden keer op keer ingegooid: ’Ik zit al maanden in deze hel’

Maar nu volgde het „best news ever”, aldus Jolanda. „Ik werd deze week gebeld dat ze hem opgepakt hadden. Goed nieuws, hopelijk duurt het even voordat ze hem weer vrijlaten”, aldus de Hilversumse. Ondertussen is zij druk bezig met een nieuwe flat. Ze gaat op twee hoog wonen. „Daar weet hij mij ook vast wel te vinden”, vertelt ze. „Maar ik denk dat als ik geen hout meer voor de ruiten heb en er geen scooters de hele dag langs de vensterbank rijden, dat dat mij al rust geeft”.

En passant werd ze deze week ook nog gebeld door burgemeester Broertjes. „Niet uit zichzelf hoor, ik had hem weer gemaild. Toen belde hij. Het gesprek begon niet zo leuk, maar later kreeg ik toch excuses. Hij vond dat hij de situatie verkeerd had ingeschat”, vertelt de Hilversumse. Ze heeft de gemeente om financiële compensatie gevraagd. „Ik moet mijn nieuwe flat inrichten, dus dat zou goed uitkomen”.