Strandje De Zuwe gesloten vanwege de drukte, Drukte bij de Eem loopt volledig uit de hand; boetes en massale vechtpartij [video]

© Caspar Huurdeman
1/5
Kortenhoef

Het strandje bij De Zuwe is donderdagmiddag gesloten. Het was zo druk dat er volgens de gemeente Wijdemeren niet genoeg afstand gehouden kon worden. Voor plekken langs de Eem geldt precies hetzelfde.

De anderhalvemetermaatregel was niet meer te doen, volgens Wijdemeren. Daarom heeft de gemeente besloten om het strandje tot nader orde te sluiten.

De politie heeft donderdagmiddag opgeroepen om vooral niet meer te recreëren langs de Eem. Er worden boetes uitgedeeld aan mensen die toch besluiten naar het water toe te gaan. Aan het eind van de middag brak er zelfs een vechtpartij uit bij de fietsbrug.

Beelden daarvan gaan over sociale media. In de video is onder meer te zien hoe een fiets door de lucht vliegt. Er is nog niet bevestigd dat deze video daadwerkelijk van deze Hemelvaartsdag is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Caspar Huurdeman