Premium

Wethouder gaat niet ingrijpen na commotie om blauwe regen tegen Hilversumse gevel

Wethouder gaat niet ingrijpen na commotie om blauwe regen tegen Hilversumse gevel
Hilversum

Wethouder Bart Heller (GroenLinks) gaat niet ingrijpen naar aanleiding van de commotie die is ontstaan rond de blauwe regen tegen de gevel van een flat aan de Erfgooiersstraat in Hilversum. Woningcorporatie Alliantie wilde de plant verwijderen, maar besloot daar door alle ophef op het laatst vanaf te zien.

Volgens de nieuwbakken wethouder is dit echter een incident geweest. „Pas wanneer er structureel problemen zijn over geveltuinen, grijpen wij in”, vertelde hij woensdagavond in een commissievergadering. Heller legde verder uit dat de gemeente het belang inziet van geveltuinen om zo een groen Hilversum te creëren.

Lees ook: Blauwe regen van Hilversummer op nippertje gered van bijl woningcorporatie Alliantie

Op de vraag of hij zou willen stimuleren dat er meer gevels groen worden gemaakt, gaf hij toe dat hij dat best zou willen. „Maar eigenlijk is dat het beleid al”, legde Heller verder uit. „Het is nu al ’Ja, tenzij’.” Voorwaarden zijn onder meer dat de buren op de hoogte worden gesteld, dat de verkeersveiligheid, kabels en leidingen niet in gevaar komen en dat je zelf verantwoordelijk bent voor het bijhouden van het groen.

Volgens Heller hebben woningcorporaties ongeveer dezelfde voorwaarden. „Ook daar geldt ’Ja, tenzij’.” Overleg over deze regels acht hij dan ook niet nodig.