Premium

Een zure tuinkabouter zijn heeft geen zin: Elke wijk zijn eigen tuinderij zoals LandinZicht aan de Rading bij Loosdrecht

Julien Kol en Wietse Bakker: ,,Je moet geen zure tuinkabouter worden.”
© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Hilversum

,,Het heeft geen zin om een zure tuinkabouter te zijn en te vertellen wat er allemaal niet goed is. Als je dingen wilt veranderen, moet je er zelf wat aan doen”, vertelt Wietse Bakker. Hij is oprichter van tuinderij LandinZicht, waar geïnteresseerden de door hem biologisch geteelde groente, fruit, kruiden en bloemen kunnen oogsten.

Met liefde en vakmanschap werkt de gebruinde Bakker- samen met collega Julien Kol- doordeweeks op de tuin. Daarnaast is het initiatief met zo’n 65 verschillende groenten, kruiden en bloemen voor een wisselend aantal mensen met een zorgindicatie een vorm van dagbesteding. Op het terrein op de grens van Loosdrecht en Hilversum zit vooraan ook nog een lunchroom en landgoedwinkel. Op vrijdag en zaterdag kunnen klanten nu voor het vijfde seizoen de geteelde gewassen oogsten. ,,Toen alles opeens uitverkocht was, zijn mensen toch gaan nadenken, hoe moet het nu verder? Mensen zijn gaan beseffen, misschien is het toch niet zo erg handig om alles uit verre landen te halen. Wij hebben van de wereld een dorp gemaakt, maar mensen beginnen daar nu toch hun vraagtekens bij te zetten. En dat is terecht.”