Bij Hilversums cafetaria gearresteerde jonge mannen verdacht van afpersing

Archieffoto
© Caspar Huurdeman
1/2
Hilversum

Maandagmiddag was er bij de rechtbank Lelystad een inleidende zitting waarbij ook bekend werd dat de 21-jarige Hilversumse verdachte nog vastzit, omdat hij naast de afpersing ook verdacht wordt van het in bezit hebben van harddrugs en van heling van schoenen, jassen, messen en zonnebrillen. De 23-jarige verdachte uit Soesterberg is op vrije voeten.

Lees ook: Eigenaresse Hilversums Cafetaria ’t Kamrad bezorgd over goede naam: ’Eigenlijk is hier niks gebeurd’

Het onderzoek naar de twee verdachten is gereed, toch kon de strafzaak tegen beide mannen nog niet inhoudelijk worden behandeld omdat op verzoek van een van de advocaten de aangever door de rechter-commissaris gehoord gaat worden.

De aangever is een 25-jarige man uit Bussum. Hij zegt dat hij die dinsdagavond op de Weg over Anna’s Hoeve door twee mannen werd bedreigd met een vuurwapen. Daarbij zouden de mannen hebben gezegd dat zij nog geld van de Bussumer kregen. Wat de relatie tussen de aangever en de twee verdachten is, is nog niet bekend. Volgens een woordvoerder van Justitie zijn er een of meer (zakelijke) transacties aan het incident vooraf gegaan. Ook is nog niet precies duidelijk of er geld of andere spullen bij het slachtoffer afhandig zijn gemaakt.

De twee verdachten konden kort na de afpersing worden aangehouden, omdat het slachtoffer het kentekennummer van de auto van een van de verdachten had onthouden. Bij doorzoeking van de auto die op de parkeerplaats van de cafetaria stond, trof de politie de geheelde spullen aan.

De strafzaak is voor onbepaalde tijd aangehouden.

Net binnen