Vluchtwegen voor overlastgevende jongeren afgesloten, oproep aan bewoners Hilversumse wijk Kerkelanden: ’Stapel bakstenen niet buiten de tuin op’

Tijdens de jaarwisseling werden de ruiten van de Augustinusschool ingegooid.
© foto STUDIO KASTERMANS/LEON DAKKUS
Hilversum

Bewoners van Kerkelanden hebben een brief gekregen over de aanpak van overlast in de Hilversumse wijk. Burgemeester Pieter Broertjes schrijft namens het college dat vluchtwegen zijn geblokkeerd, maar roept bewoners nogmaals op om ook zelf maatregelen te nemen. Bijvoorbeeld door bakstenen niet buiten de tuin op te stapelen.

Volgens de gemeente zou het opruimen van losse voorwerpen buiten de tuin helpen om overlast tegen te gaan. Zelf heeft de gemeente ook actie ondernomen. Zo zijn vluchtwegen afgesloten door een hek te plaatsen bij de Augustinusschool. Doordat het wandelpad nu is afgesloten moet het voor jongeren lastiger zijn om weg te rennen als zij iets hebben gesloopt. Dat maakt het volgens Broertjes veiliger bij scholen, maar heeft wel tot gevolg dat ouders en kinderen een andere route moeten nemen.

Lees ook: Problemen in Hilverumse wijk Kerkelanden worden steeds groter

Komende donderdag gaan Broertjes en wijkwethouder Annette Wolthers de buurt in, samen met een jeugdboa, jongerenwerker en een opbouwwerker. Bewoners zijn welkom om hun ideeën aan te dragen, zodat Kerkelanden veiliger wordt. Dat kan tussen 15.30 en 17.30 uur. Op donderdag 11 juni doen de burgemeester en de wethouder nog een rondje door de door jongeren geteisterde wijk.

Lees ook: Politie en gemeente kunnen overlast Kerkelanden niet alleen aan, burgemeester roept buurt op om te helpen

Net binnen