Stichting Dialysecentrum ’t Gooi en de dialyseafdeling van ziekenhuis Tergooi bundelen krachten; Patiënten kunnen vanuit een organisatie nog beter behandeld worden

De nieuwe organisatie Dialysecentrum Tergooi BV krijgt straks plek in het nieuwe ziekenhuis.
© ARCHIEFFOTO STUDIO KASTERMANS ALEXANDER MARKS
Hilversum

De Stichting Dialysecentrum ’t Gooi en de dialyseafdeling van Tergooi gaan per 1 juni samen verder als Dialysecentrum Tergooi BV. De zorg voor deze patiënten vindt straks plaats vanuit één locatie: het nieuwe Tergooi.

Tijdens de bouw van het nieuwe ziekenhuis behoudt Dialysecentrum Tergooi twee locaties; één in het ziekenhuis (de dialyseafdeling op locatie Hilversum) en één op het ziekenhuisterrein in Hilversum, Oostereind 113 (Dialysecentrum ’t Gooi).

In het najaar verdwijnt vanwege de nieuwbouw van Tergooi de locatie op het Oostereind. Totdat de nieuwbouw gereed is, worden deze dialysestations gehuisvest in units die verbonden zijn met Tergooi Hilversum.

Vanuit één organisatie kunnen patiënten met nierfalen nog beter behandeld worden, zo is de gedachte. Op de locatie Oostereind worden dialysepatiënten behandeld die geen directe ziekenhuiszorg nodig hebben. Op de ziekenhuisafdeling van Dialysecentrum Tergooi aan de Van Riebeeckweg kunnen patiënten terecht die meer zorg nodig hebben of die moeten worden opgenomen. De dialyseverpleegkundigen werken op beide locaties en op eenzelfde manier. Dat is wel zo prettig voor patiënten en de eenduidige werkwijze komt ook de kwaliteit van zorg ten goede, aldus Tergooi.

Net binnen