Ook Klaartje de Bruijn trekt de deur bij Laren achter zich dicht en gaat geluk beproeven bij titelkandidaat SCHC

Klaartje de Bruijn (rechts) greep half februari de landstitel in de zaal met Laren.
© Archieffoto
Laren

In navolging van Elin van Erk en Lisanne de Lange zal ook Klaartje de Bruijn komend seizoen niet meer te bewonderen zijn in het lichtblauw van de hockeysters van Laren. De middenvelder kiest voor een overstap naar competitiegenoot SCHC, waar ze herenigd wordt met oud-ploeggenoot Fabiënne Roosen.

De Bruijn (27) kwam in de zomer van 2018 over van Groningen, nadat ze eerder bij het Haagse HDM speelde. In haar eerste jaar won ze de Europa Cup in de zaal en afgelopen seizoen de nationale indoortitel. Op het veld speelde ze Laren echter een bescheiden rol. Dat geldt niet voor haar nieuwe werkgever. ’Stichtse’ was de voorbije jaren een vertrouwd gezicht in de play-offs, al wacht de Bilthovense club nog wel altijd op het eerste landskampioenschap bij de vrouwen. ,,Spelen bij SCHC zie ik als een gave kans om te hockeyen in een topploeg en mezelf uit te dagen om alles te geven’’, geeft De Bruijn op de website van haar nieuwe club aan. ,,Ik heb er ontzettend veel zin in.’’

Eerder trokken dus ook Van Erk (Victoria) en De Lange (Pinoké) al de deur achter zich dicht. Zo verliest Laren opnieuw een brok ervaring, nadat het vorige zomer al Lieke van Wijk (Hurley) en Roosen zag vertrekken. Ondertussen laat de aanstelling van de opvolger van Marc Materek, de coach van wie de club na één seizoen alweer afscheid nam, nog op zich wachten. Tegelijk met diens presentatie zal ook de komst van nieuwe speelsters bekend worden gemaakt, zo liet de club onlangs doorschemeren.

Net binnen