Transfercarrousel: ’Superboer’ Dylan Chiazor keert terug bij Vogels, scheidsrechter Smit maakt promotie naar betaald voetbal

Dylan Chiazor in actie als ’Superboer’. De aanvaller keert komende zomer terug bij IJsselmeervogels na een kort uitstapje naar De Graafschap.
© Archieffoto
Hilversum

Dylan Chiazor keert na een kort uitstapje bij De Graafschap alweer terug bij IJsselmeervogels. De aanvaller kwam in Doetinchem niet meer in de plannen voor.

De Amersfoorter (22) verliet de Westmaat vorige zomer om op amateurbasis voor de eerstedivisionist te gaan spelen. Zijn hoop op een doorbraak in het betaald voetbal bleek echter ijdel. Slechts eenmaal maakte hij zijn opwachting in de hoofdmacht van de ’Superboeren’: op 29 oktober 2019 mocht hij in het met 2-0 verloren KNVB Beker-duel bij Vitesse in de slotfase invallen.

Tegenover de terugkeer van Chiazor staat het vertrek van een andere getalenteerde ’Rooie’. De 15-jarige Sofian Assila mag zich komend seizoen gaan bewijzen in de onder-17 van FC Utrecht.

Een mooie promotie is er ook weggelegd voor Nick Smit (30), en wel binnen het scheidsrechterskorps. De oud-speler van Zuidvogels, de afgelopen seizoenen vooral actief in de tweede en derde divisie, was al opgenomen in het talent traject van de KNVB en maakt komend seizoen zijn opwachting in de master class betaald voetbal, waardoor hij nu ook in de eerste divisie mag gaan fluiten en als vierde official bij duels in de eredivisie kan worden ingezet.

Ook op lager niveau draait de carrousel op volle toeren. Zo neemt vierdeklasser SEC Renzo Krol over van SO Soest, peutert het Joey van der Bedem los bij VVZ ’49, terwijl doelman Damion Beukers Eemboys verruilt voor de Soesters.

Bij SV Baarn zit men ook niet bepaald stil. Stef van Hoffe (TOV) en Jim van den Berg (SO Soest) komen de derdeklasser versterken.

Opmerkelijk is de overstap van een trio van ’t Gooi naar BZC ’13. Said Akchich, die de zwartgelen in 2019 als coach nog naar de titel in de vierde klasse leidde, Walid Tahery en Mohamed el Aouami verhuizen binnen Hilversum van het Kininelaantje naar het Jagerspaadje.

Net binnen