GPS leidt naar gestolen grasmaaier in Baarn, een verdachte aangehouden

© Caspar Huurdeman
© Caspar Huurdeman
1/2
BAARN

Een dief is er maandagmiddag in Baarn met een grasmaaier van een hoveniersbedrijf vandoor gegaan. Niet veel later kon de politie dankzij een GPS-tracker, personeel van het hoveniersbedrijf en een alerte opkoper van tweedehands spullen een verdachte aanhouden.

De zware grasmaaier is voorzien van een anti-diefstal systeem met GPS. Hierdoor kon de eigenaar al snel de gestolen grasmaaier lokaliseren bij de Schapenkamp in Hilversum. Hier werd de grasmaaier voor een tientje te koop aangeboden bij een opkoper van tweedehands spullen.

Toen de opkoper zag dat er een GPS-systeem op de grasmaaier zat, ging de man die hem aanbood er vandoor. Hij liet de grasmaaier staan.

Later zagen personeelsleden van het hoveniersbedrijf de man in Baarn lopen. Zij schakelden de politie in die de verdachte heeft aangehouden.

De machine was eerder vanuit een bedrijfswagen gestolen aan de Sophialaan. De dief wist uit handen van de jonge werknemers te blijven die zagen hoe de grasmaaier werd gestolen.

De politie zette de buurt af en zocht met een politiehond en er werd een Burgernetbericht uitgestuurd.

Volgens de hovenier was dit al de derde keer dat zijn bedrijf door een diefstal werd getroffen.

© Caspar Huurdeman

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen