Premium

Theaterschool Zone 1380 slaat zijn vleugels uit in ’t Gooi en heeft straks in tien plaatsen een vestiging. Medeoprichter Sara Kroos: ’Straks lekker op je fietsje naar theaterles’

Bij de junioren kunnen jongeren van 9-12 hun theaterliefde de vrije teugel laten.
© Myron Wouts
Weesp

– Theaterschool Zone 1380 is al negen jaar een vaste waarde in het culturele leven van Weesp. Na de zomer slaat de school haar vleugels uit en opent maar liefst negen nieuwe vestigingen in ’t Gooi. „Die vraag om ook in andere plaatsen les te geven, kregen we al langer. Sommige van onze leerlingen moeten iedere keer best ver reizen. Vooral basisschoolleerlingen vinden het fijn om na school met hun fietsje gewoon naar de lessen te komen”, vertelt cabaretière Sara Kroos. Ze richtte Zone 1380 samen op met haar partner Daniëlle Meyer.

De dames hebben de afgelopen periode dus niet bepaald stilgezeten: na de zomer kunnen kinderen van 6 tot en met 17 jaar eveneens in Amsterdam Zuidoost, Bussum, Diemen, Hilversum en Hilversumse Meent, Kortenhoef, Loenen aan de Vecht, Muiderberg en Nederhorst den Berg terecht. In Hilversum bijvoorbeeld in Theater Kleintje Kunst, in Nederhorst den Berg op de yogazolder van het Sportlokaal.