Premium

’De reacties waren soms een beetje té heftig.’ Quincy van Waveren merkte wat het betekent om van Huizen naar Zuidvogels te gaan

Quincy van Waveren maakt deze zomer de pikante overstap naar Zuidvogels: ,,Huizen is altijd de grote broer geweest.’’
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Huizen

De ene transfer is de andere niet. Stapt er een voetballer over van Feyenoord naar Ajax of omgekeerd, of van Spakenburg naar IJsselmeervogels dan wel vice versa, dan is er altijd wat meer commotie dan bij een normale overstap. In zekere zin geldt dat ook voor de overgang van de rappe aanvaller Quincy van Waveren. Hij verruilt namelijk het geel-groen van Huizen voor het rood-groen van buurman Zuidvogels.

Van Waveren speelde in de jeugd altijd bij Huizen. Ambitieus als hij was meldde hij zich bij Sparta Nijkerk, waar hij een goede periode had, maar uiteindelijk keerde hij terug naar het dorp om opnieuw bij Huizen aan de slag te gaan. Vorig seizoen beleefde hij een ongelukkig seizoen, waarin hij door een hardnekkige blessure nauwelijks heeft kunnen laten zien wat hij in zijn mars heeft. De vleugelaanvaller is behalve snel namelijk ook heel explosief en hij heeft een verwoestende trap in de benen.

Net binnen