Verdachte van ombrengen Pool in Bunschoten in afwachting van rechtszaak op vrije voeten; Geen andere verdachten in beeld

Politieonderzoek bij de woning waar de omgebrachte Pool werd gevonden.

Politieonderzoek bij de woning waar de omgebrachte Pool werd gevonden.© archieffoto caspar huurdeman

Eric Lorier
Bunschoten

Het onderzoek naar de gewelddadige dood van een Poolse arbeidsmigrant in een woning aan de Hoekstraat in Bunschoten-Spakenburg is zo goed afgerond. Dit meldt het Openbaar Ministerie. Over twee weken komt de zaak voor het eerst voor de rechter. Dan ook worden meer details bekendgemaakt.

De Poolse werknemer werd half april dood aangetroffen in een woning aan de Hoekstraat. Het pand wordt zoals veel woningen in Bunschoten-Spakenburg verhuurd aan Poolse arbeidsmigranten. De verdachte - een 32-jarige man - werd korte tijd later aangehouden.

Het OM wil nog niet zeggen hoe het slachtoffer om het leven is gekomen. ,,Het onderzoek is weliswaar bijna afgerond, maar het loopt nog wel. Dus daarom kunnen we daar nu niets over zeggen”, aldus een OM-woordvoerder.

Het OM verdenkt de verdachte van moord of doodslag. ,,Dat is nog een beetje afhankelijk van hoeveel we echt hard denken te kunnen bewijzen”, meldt de woordvoerder. De verdachte is in afwachting van de rechtszaak op vrije voeten. De politie denkt niet dat er nog andere personen bij de zaak zijn betrokken.

Net binnen