Premium

Van ruim een ton tot een schamele duizend euro: forse verschillen in toegekende voorschotten uit noodfonds aan regionale sportverenigingen

De 122 duizend euro die Spakenburg ontving, compenseert het mislopen van de inkomsten uit de afgelaste derby met buurman IJsselmeervogels, die naar verluidt zo’n ton oplevert.
© Archieffoto
Hilversum

Van meer dan een ton tot een schamele duizend euro. Daartussen schommelen de eerste bedragen die regionale sportclubs ontvangen hebben aan overheidssteun vanuit het noodfonds dat is ingericht om de klappen van de coronacrisis op te kunnen vangen.

De cijfers werden dit weekend door het UWV gepubliceerd. Clubs konden een beroep doen op de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) om lonen door te kunnen betalen. Dat steunpakket werd door de overheid in het leven geroepen zodat bedrijven, instellingen en verenigingen het hoofd boven water kunnen houden. Vanwege het stopzetten van de competities liepen clubs inkomsten mis, terwijl de (loon)kosten wél doorliepen. De eerste aanvraag gold voor de periode april tot en met juni en het uitgekeerde voorschot is berekend op basis van het verwachte omzetverlies en de loonkosten daarin.

Net binnen