Klaas W. uit Naarden ontkent dat hij acht kinderen op een basisschool in Weesp seksueel heeft misbruikt: ’Ik heb ze wel getroost, maar op een fatsoenlijke manier’

Weesp

De 64-jarige Klaas W. uit Naarden ontkent de beschuldiging dat hij als medewerker van basisschool Kors Breijer in Weesp acht kinderen seksueel zou hebben misbruikt.

Dit zei de Naarder vrijdagochtend tijdens de regie-zitting bij de rechtbank Lelystad in aanwezigheid van een aantal ouders.

De Naarder werd eind december vorig jaar aangehouden en zit sinds begin april onder strikte schorsingsvoorwaarden thuis. Zo is hem onder meer een locatie- en contactverbod met de school, de kinderen en de ouders opgelegd en mag hij niet meer werken met kinderen.

De ex-leerkracht wordt verdacht van het seksueel misbruik van acht minderjarige meisjes. Volgens de verklaringen van de kinderen, toen allen rond de acht en negen jaar, zou de man hen in de periode 2018-2019 hebben betast. Toen dit bericht eind vorig jaar de schoolleiding ter ore kwam, werd de Naarder per direct door de school op non-actief gesteld.

W. zegt dat de kinderen liegen. ,,Ik heb nooit, zoals andere collega's deden, kinderen op schoot gehad of aangeraakt”. Wel zegt hij kinderen te hebben getroost, maar alleen op een fatsoenlijke manier.

De verdediging heeft onder meer het verzoek bij de rechtbank gedaan om alle acht slachtoffertjes nog een keer te willen horen. De rechtbank beslist op een later moment of zij dit verzoek zal inwilligen. De kinderen zijn eerder, tijdens zogeheten studioverhoren, gehoord.

Net binnen