Premium

Bussumse Merel (12) kreeg als een van de eerste jongeren in de regio corona, en is nog steeds niet helemaal de oude; ’Het was net of ik in een enge film zat’

Merel kan weer lekker wandelen met hond Macho.
© Foto Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden

Ze ziet er stralend uit en heeft praatjes voor tien. Met haar hond Macho maakt ze wandelingen over de Bussumse hei, ze fietst naar vriendinnen en ze heeft hartstikke veel zin om weer naar school te gaan. Het gaat dus goed met Merel Hegeman, maar klachtenvrij na corona te hebben gehad is ze nog steeds niet. Vooral de vermoeidheid speelt haar parten. „Mijn conditie is weg.”

’Bussumse Merel (12) stabiel maar doodop’. Met die kop haalde Merel Hegeman op 2 april de voorpagina van deze krant, als eerste tiener in de regio Gooi en Vechtstreek die besmet was geraakt met het coronavirus. Via social media verspreidde het nieuws over haar besmetting zich snel, zelfs in het buitenland haalde ze de headlines. Landen als België en Spanje berichtten over Merel, omdat het zo uitzonderlijk was dat een jonge, kerngezonde meid geveld was door het virus.