Premium

De verkeersregelaars helpen je graag verder bij Stichtse strand in Blaricum, ook al zit het parkeerterrein mud- en mudvol

Karin Haarman en Roy Hildebrand in actie
© Mediahuis.nl/Wim Wegman
Blaricum

De omgeving ziet er niet uit als het begin van een gezellig dagje naar het strand: de entree naar het Stichtse strandje is een aanbouw zijnde woonwijk. Fraaie huizen worden het ongetwijfeld, hier in de Blaricummermeent, maar voorlopig is het een woestenij van beton, heipalen, zand, steigers en hekken. Het bord met ’Het strand is vol, keer om’ valt eigenlijk nauwelijks op tussen alle waarschuwingsborden op deze uitgestrekte bouwplaats.

Het parasolletje waaronder en de knalgele hesjes waarmee Roy Hildebrand en Karin Haarman zondagmiddag hun werk doen, steekt gelukkig wat meer af bij de omgeving. En niet te vergeten: de lange rij auto’s die op de Deltazijde voor hen wachten. Hildebrand en Haarman zijn de verkeersregelaars van dienst naar het Stichtse strandje en het is op deze nieuwe tropische dag druk. De parkeerterreinen - ’een stuk of 600 plaatsen’, schat Hildebrand - stonden al vroeg in de ochtend vol. En dus is het terugsturen geblazen, zolang er geen parkeerplekken zijn vrijgekomen door vertrekkende badgasten.