Premium

Ondernemer sluit, tegen het advies van het RIVM in, zijn drie grote horeca-zaken na een coronageval; ’Openblijven, dat voelde helemaal niet goed’

Ook Heidezicht in Bussum is dicht.
© STUDIO KASTERMANS/ALEXANDER MARKS
Bussum

De horecazaken Brambergen in ’s-Graveland, Heidezicht in Bussum en Soesterdal in Soesterberg zijn zondagmiddag per direct door de eigenaar gesloten, nadat bij een van de medewerkers corona was geconstateerd. Opmerkelijk genoeg adviseerde het RIVM volgens eigenaar Edward Eijckelhof dat de zaken gewoon open konden blijven. „Maar dat voelde niet goed, dus heb ik dit moeilijke besluit genomen”, zegt hij.

De medewerker, een afwasser/keukenhulp van Soesterdal, was volgens Eijckelhof thuisgebleven1 zodra hij verschijnselen had en had zich onmiddellijk laten testen. Zondag kwam de uitslag binnen dat hij inderdaad positief was. „Ik heb met de GGD en het RIVM gebeld wat ik moest doen. Tot mijn verbazing eigenlijk hoorde ik dat de zaken in principe gewoon open mochten blijven. Dat is een heel verleidelijk advies, want wij, net als alle andere horeca, hebben het zwaar. Maar ik kon het toch niet over mijn hart verkrijgen. Wij zijn grote familiezaken waar veel oudere klanten langskomen. Stel dat later blijkt dat er toch iets gebeurt? Ik wil dat niet op mijn geweten hebben.”