Mens en dier in de hittegolf: foto’s van afkoelende tips gevraagd

1/8
Hilversum

Hoe bescherm je jezelf maar bijvoorbeeld ook je hond, kat, rat, lama, koe, kanarie, paard of ander (huis)dier tegen oververhitting als het kwik ruim boven de dertig graden uitkomt?

Als zwetende en puffende thuisblijver moet je natuurlijk zelf je hoofd koel houden. Maar hoe zit het met je al dan niet harige huisdier? Pomp je een zwembadje op in de achtertuin en vul je het met water uit de kraan om je bulldog een beetje af te kunnen koelen? Luier je lekker met je kat in de hangmat in de welkome schaduw van parasol of zonnescherm? Hou je deuren, ramen, gordijnen en rolluiken potdicht van zonsopgang tot zonsondergang om geen straaltje toe te laten? Gaan de airco’s en de ventilatoren richting mand, kooi of bak op volle kracht? Of zoek je samen met je viervoeter de oever van een plas, vijver, rivier of randmeer op?

De redactie van deze krant is heel benieuwd naar hoe onze lezers zichzelf en hun geliefde huisdier beschermen tegen de tropische warmte die als een deken op ons is neergedaald. Wie heeft er een coole tip voor andere vrouwtjes en baasjes?

Stuur een foto naar redactie@gooieneemlander.nl ovv De Thuisblijvers, vermeld naam en woonplaats, en vertel in een paar zinnen waar de foto is gemaakt en wie en wat erop te zien is. Een ruime selectie van de inzendingen komt in de krant en op onze website.