Benefietvoorstelling Gospel & Cake rond Allerzielen in City of Wesopa; sprankelend van levenslust verloren dierbaren herdenken

ABC Gospel Choir.© Foto Siel Timperman Photography

Van onze verslaggever
Weesp

Het Weesper theater City of Wesopa en Monique Houtzager van In Memoriam Uitvaarten slaan de handen ineen rond het thema afscheid, rouw en verlies. Dit keer voor een benefietvoorstelling rond Allerzielen, Gospel & Cake.

Het ABC Gospel Choir treedt 31 oktober op tijdens een matineevoorstelling vol gospelmuziek. Met de benefietvoorstelling willen het theater, de uitvaartonderneming en het koor steun bieden aan mensen die in coronatijd een dierbare hebben verloren.

Zij hebben daarvoor de periode rond Allerzielen uitgekozen. Allerzielen komt voort uit de rooms-katholieke geloofstraditie. Het wordt gevierd op 2 november, de dag na Allerheiligen. Met Allerzielen worden de overledenen tijdens een requiemmis herdacht. De laatste jaren heeft Allerzielen een eigen plek veroverd als dag waarop overledenen worden herdacht. Op deze manier krijgt ook rouw een vaste, eigen plaats in mensenlevens.

Levenslust

ABC Gospel Choir sprankelt echter van levenslust. Het koor combineert swingende Afro-Amerikaanse gospelsongs/spirituals met Motown-soul en popnummers. De zangeressen nemen hun publiek op een vrolijke manier op sleeptouw, weg van de waan van de dag.

(Tekst gaat door onder de foto)

Monique Houtzager.© Eigen Foto

Monique Houtzager heeft als uitvaartbegeleider in coronatijd bijna dagelijks ervaren dat een uitvaart niet altijd kan verlopen zoals de overledene of nabestaanden hadden gewild. Bijvoorbeeld omdat niet alle genodigden bij het afscheid aanwezig konden zijn vanwege het maximumaantal personen op een plek.

Houtzager: ,,Of omdat de nabestaanden afstand moesten houden en elkaar niet mochten knuffelen. Met deze voorstelling willen wij nabestaanden – juist in deze periode rond Allerzielen – extra steun en warmte geven. Maar natuurlijk zijn ook anderen die van gospel houden welkom. Ik hoop dat iedereen die de voorstelling ziet, er met een glimlach vandaan komt.”

De voorstelling vindt plaats op zondag 31 oktober om 15.00 uur in de City of Wesopa aan de Herengracht in Weesp. De voorstelling is gratis (inclusief koffie/thee en cake in de pauze). Reserveren: wesopa.nl/city/agenda.

Net binnen